تور پاییز 1403لحظه آخر

شهر تاریخی گسکر

شهر تاریخی گسکر با قدمتی ۱۲۰۰ ساله که در میان جنگلهای هفت دغنان واقع شده است .در ادامه همراه وب سایت گردشگری هم اقلیم باشید تا با شهر تاریخی گسکر ایران بیشتر آشنا شوید.

شهر تاریخی گسکر

اجاره روزانه خانه در تهران

این شهر بزرگ ترین  شهر به جای مانده از دوران اسلامی در شمال ایران می‌باشد و مساحتی بالغ بر ۱۰ هکتار را در آغوش گرفت است. گسکر با رشت ۵۵ کیلومتر فاصله دارد.

هم اکنون بخش مهمی از آن زیر پوشش گیاهان جنگل مدفون است. با توجه به این‌که این شهر در منطقه‌ای بسیار زیبا قرار دارد، علاوه‌بر جنبه تاریخی‌ به دلیل محل قرارگیری‌اش دارای اهمیت گردشگری دو چندان شده است. طبیعت‌گردان زیادی به خاطر مناظر بی‌مانند هفت دغنان به این منطقه می‌آیند.

شهر تاریخی گسکر

معماری شهر گسکر

شهر تاریخی گسکر در نزدیکی صومعه‌سرا، دارای سبک شهرسازی پیشرفته و متشکل از سه بخش تجاری،صنعتی و مسکونی بوده است. قسمت تجاری شهر به کهنه بازار شهرت داشته است. پل‌هایی از جنس خشت در شهر مشاهده می‌شود که مربوط به دوره صفویه هستند.

این سه پل بر روی رودخانه بهمبر ساخته شده‌اند. برخی از آثار باستانی و باقی‌مانده کوره‌ها نیز در حفاری باستان‌شناسان پیدا شده است که به همراه سکه‌های ضرب شده در اوایل دوره اسلامی قدمت دیرینه شهر گسکر را نمایان می‌کنند.

شهر تاریخی گسکر

در این شهر دو حمام مربوط به زمان صفویه وجود دارد که مساحتی حدود چهارصد متر مربع را در بر گرفته‌اند. این حمام‌ها طبق اصول کامل مهندسی ساخته شده‌اند و حاکی از پیشرفت علم و صنعت در این شهر هستند.

شهر تاریخی گسکر بنای یکی از این حمام‌ها که به حمام هفت دغنان معروف است سالم مانده و می‌توان جزئیات معماری گسکر را در آن مشاهده نمود. کاشی‌های این حمام رنگ‌های متنوعی دارند و تصویر انسان به شکل مینیاتور روی آن‌ها مشاهده می‌شود. این حمام یکی از قدیمی‌ترین حمام‌های استان گیلان می‌باشد که دارای کاشی‌کاری‌های خاص و پر معنایی است.

همچنین آثاری از زمان اشکانیان در قسمت جنوب منطقه شهرنشین گسکر به دست آمده است.

این شهر در فصل‌های مختلفی توسط کارشناسان باستان‌شناسی موردتحقیق قرار گرفته است. کوره‌های آجرپزی، نشانه‌هایی از وجود صنعت شیشه‌گری و سفالگری، گورستان شهر و سه بخش مسکونی، تجاری و صنعتی گسکر در کاوش‌های قبلی کشف شده‌اند.

فصل چهارم منجر به کشف آثاری شد که خبر از زندگی در زمان ایلخانیان تا صفویان می‌دهد. این دوره به حدود هفتصد سال قبل باز می‌گردد.

مسیر این شهر تاریخی به سبب طبیعت بکر و دست نخورده‌اش، در بین طبیعت‌گردان به عنوان مسیر گردشگری شهرت یافته است.

شهر تاریخی گسکر

مناره گسکر

این مناره که با آجر بنا شده است مربوط به دوره سلجوقی می‌باشد. مناره‌ای بسیار باشکوه که با صومعه‌سرا حدود ۹ کیلومتر فاصله دارد. معلوم نیست این مناره زیبا  توسط کدام فرد یا افرادی بنا شده، اما سازندگان آن اوج هنر و خلاقیت را در ساخت این بنا به خرج کرده اند.

مناره آجری گسکر در جاده مسیر جاده شاه‌عباسی قرار دارد و جزء برجسته‌ترین آثار تاریخی استان گیلان به حساب می‌شودآید.ارتفاع مناره آجری گسکر در ابتدا ۳۰ متر بوده است. طی سال‌های متمادی و بر اثر عوامل طبیعی حدود پنج متر از مناره فرو ریخته و با زلزله سال ۶۹ در گیلان سیزده متر دیگر از این مناره خراب شده است. در حال حاضر ۱۲ متر از مناره سالم مانده و قابل دیدن است.

شهر تاریخی گسکر

ابعاد آجرهای استفاده شده در مناره ۲۰ در ۲۰ است و ملات به کار رفته در آن ساروج می‌باشد. مناره به شکل مخروط است و از قسمت ورودی آن با ۵۰ پله به شکل مارپیچ مواجه می‌شویم که در آخر به بام مناره می‌رسند.

در سال ۱۳۸۲ به دلیل حفاظت از این اثر ارزشمند تاریخی بخش‌هایی از مناره ترمیم شده  ودر بالای مناره نقوشی هندسی برای تزئین آن وجود داشته که امروزه چیزی  از آن‌ها باقی نمانده است. این بنا دو نورگیر داشته که یکی از آن‌ها در ارتفاع شش متری مشاهده می‌شود و دیگری در زلزله سال ۱۳۶۹ فرو ریخته است.