فهرست محتوا
دیدنی های مشگین شهر
در این مطلب از وب سایت گردشگری هم اقلیم شما را دیدنی های مشگین شهر در استان اردبیل آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
مشگین شهر در فاصله ۹۰ متری از اردبیل قرار گرفته است و به دلیل هوای خنکش در بهار و تابستان مسافران زیادی راهیاش میشوند. به خصوص که به تازگی نیز پل معلق این شهر حسابی سرو صدا کرده و اگر دلتان بخواهد با یکی از هیجانانگیزترین جاهای ایران آشنا شوید، باید راه مشگین شهر را در پیش بگیرید.
کهنه قلعه مشگین شهر
یکی از مشهورترین جاذبههای گردشگری در شهرستان مشگینشهر، عمارتی است تاریخی با قدمتی برابر با حکومت ساسانیان که به نام «کهنه قلعه»، شناخته میشود. این بنای کهن در مساحت تقریبی ۱۵ هزار متر مربع و در بخش ورودی مشگینشهر برفراز تپهای طبیعی ساخته شده است. ارتفاع تپه برابر با ۵۰ متر و بلندای قلعه کهنه بیش از ۱۴۰۰ متر است و سازندگان کهنه قلعه را با ۶ برج کوچک (برجک)، دیوارهای خشتی ضخیم و حجرههایی کوچک، همانند آخور که به نظر میرسد برای سکونت یک سرباز و اسب همراه او بوده است، ساختهاند.
پل معلق مشگین شهر
پل معلق مشگین شهر از آن دست پلهای مهیج و بسیار طویل استان اردبیل محسوب میشود که با داشتن ۳۶۵ متر طول به عنوان طویلترین پل معلق خاورمیانه به شمار میآید. جالب است بدانید این پل معلق که بر روی رودخانهی خیاو چایی واقع شده، تمامیه دانش به کار رفته در احداث آن، بومی میباشد.
آرامگاه شیخ حیدر
این آرامگاه به شیخ حیدر، در واقع به پدر شاه اسماعیل اول نسبت داده میشود. گفته میشود که این بنا در قرن ۷ و ۸ هجری ساخته شده و در دوران صفوی کامل و تزیین شده است. ارتفاع این برج آجری ۱۸ متر است و فضای داخلیاش برخلاف نمای مدور بیرونیاش، به شکل یک ۱۲ ضلعی در دو طبقه طراحی شده است. در نمای بیرونی بقعه شیخ حیدر، کاشیهایی فیروزهای زیبایی به کاربرده شده که در کنار آیات قرآنی به کاربرده شده در نما، جذابیت برج را کامل کرده است. این آرامگاه تاریخی در خیابان باهنر شمالی شهر جا خوش کرده و از جاهای دیدنی مشگین شهر محسوب میشود.
دژ قهقهه مشگین شهر
یکی از مشهورترین جاذبههای تاریخی در شهرستان مشگینشهر، دژی است قدیمی و متعلق به دوران حکومت صفویان که در بخش ارشق، بین روستای «گنچویه» و «قره آغاج کلان» از روستاهای شهرستان مشگینشهر قرار گرفته است. «قلعهی قهقهه» نام این اثر تاریخی است که در گذشته به عنوان زندان افراد سیاسی همچون شاهزادگان صفوی مورد استفاده قرار میگرفت که همین امر از دلایل شهر بسیار آن در تاریخ است.
شهریری یکی از آثار باستانی مشگین شهر
شهریری یکی از مهمترین منطقههای باستانی ایران در مشگین شهر است که قدمتی بیش از چهارهزار سال دارد. وسعت این منطقه در حدود ۴۰۰ هکتار است. شهریری از سه بخش معبد، قلعه و قوشاتپه تشکیل شده است. کارشناسان قدمت قوشاتپه را در حدود ۷۰۰۰ سال تخمین زدهاند. در این منطقه بیش از ۴۵۰ گور کشف شده است که اندازه آنها از سه متر تا هشت متر متغیر است. دیدنیترین جاذبه دیدنی این منطقه سنگافراشتههایی شبیه به انساناند. روی این سنگافراشتهها انسانهایی دست به سینه با صورتهایی که دهان ندارند حکاکی شده است. تنها سنگافراشتهای که دهان دارد سنگافراشته یک زن است. تعداد این سنگافراشتهها ۲۸۰ عدد است و ارتفاع آنها از ۷۰ تا ۳۵۰ سانتیمتر متفاوت است.
پارک جنگلی خیاوچای
پارک جنگلی خیاوچای با درختان گردو و آلبالو و گیلاس در دره ای بسیار سرسبز و آباد که در نهایت به میدان سبلان شهر ختم می شود قرار گرفته است. این دره در جنوب شرقی مشگین شهر قرار دارد. پارک خیاوچایی واقع در خیابان نواب مشگین شهر در مجاور رودخانه ی پراب خیاوچاو دامن گسترانیده است. رودخانه ای که پر از ماهی قزل آلاست. آب و هوای مطبوع و مناظر زیبا و طبیعتی با لباسی سبزرنگ در اطراف ابی روان از جمله جذابیت های این پارک جنگلی است که خود به تنهایی می تواند برای یک گردش روزانه کفایت کند.
سنگ نوشته ساسانی
سنگ نوشته ساسانی در یکی از دره های رودخانه خیاو چای معروف به نوروز یاماجی در حدود ۱۵۰ متری ضلع شمال غربی کهنه قلعه (کهنه قالا) و۱۰۰ مترى شرق میدان اصلى مشگین شهر و در درون باغ نوروز قرار دارد. این کتیبه در محل به «سوروشکن داشی» معروف است.سنگ نوشته ساسانی مشگین شهر به ابعاد ۱۰/۱ سانتی متر و ۳۰/۲ سانتی متر به خط پهلوی ساسانی است که در ماه ۷ سال ۲۷ سلطنت شاپور دوم ساسانی یعنی به سال ۳۳۷ میلادی به امر نرس هرمزد نام شهردار یا والی این نواحی نوشته شدهاست.
تالاب آت گولی
تالاب آت گؤلی در دامنه سبلان و در ۳۵ کیلومتری جنوب مشکین شهر واقع شده است. آت گؤلی در جنوب غربی آبگرم شابیل و در کنار شیروان دره سی قرار دارد. طول تقریبی دتالاب ۱۲۰ متر و عرض آن در حدود ۳۰ متر است.با توجه به قرارگیری این تالاب در کنار شیروان دره سی آب و هوا و ساختار جانوری و گیاهی آن متاثر از این دره شگرف بوده و بنابراین طبیعت بکر و بسیار زیبا و دیدنی در اطراف آن رقم زده شده است. برای دسترسی به تالاب جاده خاکی مناسی از شابیل قرار دارد. این تالاب در فصول بهار و تابستان با توجه به آب و هوای بسیار مطبوع محل استراحت و گردش بسیاری از گردشگران است.
آب معدنی اوکوز داغی
اردبیل را به چشمه های آب معدنی و خاصیت درمانی اش میشناسند و مشگین شهر نیز از این قاعده مستثنی نیست. آب معدنی اوکوز داغی یا در فارسی، کوه بچه بز نیز در این شهر و ۷ کیلومتری شهرستان هریس قرار گرفته و چنین خاصیتی دارد. شهرت این کوه نه تنها به دره های سرسبز و باصفایش که به چشمه پرآبش در دل بلندی هاست که همه ساله از بهار تا زمستان عده زیادی از بیماران کلیوی به امید درمان به نزدیکش میروند.
دیو قالاسی
قلعه دیو یا دیو قالاسی، یکی دیگر از جاذبههای گردشگری در شهرستان مشگینشهر است که در شمال شرقی این شهرستان و در حدفاصل دو روستا به نام های «قوزلو» و «کویج»، در دامنهی کوه زیبای سبلان، قرار دارد. از ویژگیهای این قلعهی تاریخی میتوان به اشراف کامل آن به مناطق پیرامون قلعه اشاره کرد که همین امر و موقعیت قرارگیری آن اصلیترین دلیل اهمیت سوقالجیشی آن محسوب میشود.
البته آبگرم های طبیعی مشگین شهر که تعداد آنها بیش از ۱۳عدد می باشد از جاذبه های گردشگری مشگین شهر می باشد