فهرست محتوا
شهر جعفرآباد
جعفرآباد شهری در بخش قشلاق دشت شهرستان بیله سوار استان اردبیل ایران است.بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این شهر ۸٬۲۲۶ نفر (در ۲٬۸۲۷ خانوار) بوده است. جعفرآباد مغان شهری در بخش قشلاق دشت شهرستان بیله سوار مغان در منطقه سبلان و استان اردبیل در مرز جمهوری آذربایجان است. گسترش محدوده شهری جعفرآباد نیز در جهت شمال غربی ـ جنوب شرقی، و به صورت طولی است و راه اصلی بیلهسوار مغان ـ پارسآباد موغان از وسط آن میگذرد. در ادامه مطلب همراه مجله هم اقلیم باشید تا با شهر جعفرآباد بیشتر آشنا شوید.
طبیعت سرسبز دشت مغان
اقتصاد شهر عمدتاً متکی به بخش کشاورزی (به ویژه کشت گندم و جو) و دامپروری در دشتهای پیرامونِ شهر است. برخی اهالی آن در کشت و صنعت مغان (به مساحت هجده هزار هکتار در دشت شمال و شمالغربی شهر) اشتغال دارند. در کنار شهر جعفرآباد، دو سیلو (انبار غله، یکی با ظرفیت هفت هزار تُن و دیگری با ظرفیت یکصد هزار تُن) و واحد صنعتی دامپروری در شمالغربی شهر (احداث در ۱۳۴۴ ش)، فعال است.همچنین این شهر دارای یک مرکز تحقیقات و آزمایش کشاورزی و دامپروری و دو بوستان به نامهای پارک جنگلی به مساحت هشتاد هزار متر مربع و فدک به مساحت هفت هزار متر مربع، میباشد. محل شهر جعفرآباد و دشتهای پیرامون آن، در گذشته قشلاق عشایر شاهْسَوَن به شمار میرفت.
نام جعفر آباد در قدیم یوشان آباد (یوشان، نام گیاهی در منطقه) است. شهر جعفر آباد مغان برای اولین جشنواره کوچ عشایر را در سال ۱۳۸۹ با همکاری گروه گردشگری اولدوز توریسم و اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان و امور عشایری برگزار کرد که پیرو آن به عنوان مرکز جشنواره کوچ عشایر کشور شناخته می شود.از مهم ترین جاذبه های گردشگری شهر جعفرآباد مغان می توان به رشته کوه خروسلو انواع صنایع دستی مانند بافت ورنی و گلیم بافی و …. اشاره کرد.گروه اولدوز مغان با استقرار در منطقه دشت مغان منتظر شما عزیزان در این دیار فرهنگی، تاریخی و طبیعی می باشد.
روستای دمیرچی خرابسی ( جعفرآباد مغان)
روستای دمیرچی خرابسی در منطقه مغان در استان اردبیل، و از جاهای دیدنی شهرستان بیله سوار مغان، بخش قشلاق دشت (با مرکزیت جعفرآباد مغان) در دهستان قشلاق جنوبی قرار دارد.روستای دمیچی خرابسی تنها روستا در منطقه مغان است که از شمال به کوههای خروزلو (خروسلو) و از غرب به کوههای قره داغ و از جنوب به کوه مارالی و در رأس همه آنها به کوه سبلان با فاصله ۲۰۰ کیلومتر اشراف دارد. این چشم انداز وسیع یکی از جاذبه های روستا محسوب می گردد.کوههای زنجیره ایی درشمال روستا, به قدری ازروستاهای همجوار خود اوج گرفته است که هنگام تماشا کردن به مناطق پست لذت زیادی دارد و این چشم انداز در اوایل بهار و پاییز که دشت های پایین پر از مه میشود از دیگر جاذبه های روستا می باشد.
عشایر شاهسون مغان
عشایر شاهسون مغان در شهرستانهای آصلاندوز، بیله سوار، پارساآباد، جعفرآباد، گرمی مغان یکی از بزرگترین جوامع عشایری کشور محسوب میشود که غنای فرهنگی و تاریخی و آداب و رسوم خود را در پوشش محلی زنان و مردان حفظ کرده است. لباس محلی به دلیل در دسترس بودن، دیده شدن و به دلیل تأثیرگذاری بیش از سایر ابزارهای انتقال فرهنگ و هنر، اهمیت ویژهای در جوامع دارد و نگاهی به لباس محلی زنان و مردان عشایر شاهسون به واقع نشان میدهد که لباسهای محلی و بومی این ایل اصالت حیات در کوهستان و پیوند با طبیعت زیبا است.