فهرست محتوا
مکان های دیدنی گرمه
در این مطلب از وب سایت گردشگری هم اقلیم شما را با مکان های دیدنی گرمه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
شهرستان گرمه در جنوب غربی استان خراسان شمالی قرار دارد. این شهر از جاذبههای گردشگری فراوانی برخوردار است و سالانه میزبان گردشگران و مسافران زیادی میباشد. شهرستان گرمه به طور کلی با توجه به میزان بارندگی های سالانه جزو مناطق خشک قلمداد می شود و اقلیم سرد و خشک و نیمه بیابانی دارد. در این منطقه رودخانه دائمی وجود ندارد و کشاورزی منطقه مبتنی بر آبیاری با قنات و چاههای عمیق و نیمه عمیق است.
قلعه جلال الدین
قلعه جلالالدین گرمه، دژ باشکوهی است که در پنج کیلومتری غرب شهرستان گرمه قرار دارد. این قلعه بر روی تپه ای نسبتا مرتفع سنگی که در حد فاصل بین گرمه و جاجرم قرار دارد، موقعیت ساخت بنا در بالای کوه، با دیوارها و برج و باروهای مرتفع، قلعه جلالالدین را به دژی مستحکم و نفوذناپذیر تبدیل میکرد.برای دسترسی به این اثر عظیم به جز یک راه باریک از حاشیه چشمه که مستقیما به ورودی قلعه منتهی میشود راه دیگری وجود ندارد. و به جز پیاده و یا با اسب امکان دسترسی به آن غیر ممکن است. در گذشته این قلعه دو یا سه طبقه بوده و گفته میشود که یک تونل یا راه زیرزمینی مخفی، این قلعه را به شهر جاجرم مربوط میساخت.
رباط یا کاروانسرای عشق
رباط یا کاروانسرای عشق یکی از چندین رباط تاریخی شهرستان گرمه است که در دورۀ تیموری بر سر شاهراه ارتباطی گرگان و نیشابور بنا شده است.کاروانسرای موجود پلان مستطیلی دارد و حیاط مرکزی آن یک صحن چهار ایوانی است که از هر طرف با غرفه های متعدد و اتاق هایی برای استراحت کاروانیان و نیز اصطبل هایی برای احشام آنها احاطه شده است. مصالح اصلی بنا سنگ، ساروج و آجر است و طرح کلی آن تا حد زیادی به رباط قلی شباهت دارد.
کاروانسرا یا رباط قره بیل
کاروانسرا یا رباط قره بیل یکی دیگر از کاروانسراهای تاریخی شهرستان گرمه است. برخی اسناد قدمت این بنا را به قرون ۵-۴ هجری قمری نسبت میدهند. مصالح بکار رفته در احداث این کاروانسرا سنگ، ساروج، گچ و آجر است. در اطراف حیاط بزرگ غرفههای متعددی احداث شده که پوشش سقف آنها گنبدی است و زیر سقف با کاربندیهای زیبای گچی تزئین شده است.
آرامگاه باغ مزار گرمه
آرامگاه باغ مزار در شهرستان گرمه واقع شده و یکی از آثار منحصر به فرد قرن هفتم هجری و متعلق به دوره ایلخانی است و دقیقا مشخص نیست چه شخصیتی در آن دفن شده است ولی ظاهر بنا نشان میدهد که اینجا مدفن شخصیت بزرگ و تاثیرگذاری در منطقه بوده است. این بنا با شماره ثبت ۱۳۸۰/۳ در فهرست آثار ملی قرار گرفته است.
مسجد جامع ایور
مسجد جامع ایور یکی دیگر از آثار مذهبی – تاریخی شهرستان ایور است که بر اساس کتیبۀ داخل بنا در سال ۱۱۷۱ هجری ساخته شده است. مسجد با مصالح خشت و گل ساخته شده و سقف آن با گنبدهای کوچک ضربی پوشش یافته که پایۀ آنها بر روی هفت ستون و شش نیم ستون مدور بزرگ قرار گرفته است. در کتیبه سنگی بنا بانی مسجد رحیمبک و معمار آن قنبر علی آقا خراسانی ذکر شده است.
دشت لاله های واژگون خمبی گرمه
دشت لاله های واژگون خمبی یکی دیگر از جاذبه های گرمه است. عمر این گیاه بسیار کوتاه است. گلدهی آن از اوایل اردیبهشت آغاز میشود و در فصل بارش پایان می یابد. وسعت دشت، سه هزار و ۴۰۰ هکتار بوده و پوشش گیاهی زیبا و ارزشمند لاله های واژگون، اشک مریم زرد و نیز نزدیکی به دیگر جاذبه های قطب سیاحتی گرمه از این منطقه، تفرجگاه بسیار مناسبی ساخته است.
غارهای کفترک
این غارها در منطقهای به همین نام در ۲۰ کیلومتری غرب شهر درق واقع شدهاند. غارهای کفترک در اندازههای بزرگ و کوچک در این منطقه وجود دارند که بزرگترین این غارها در دامنه کوهی به نام قره میغ قرار گرفته است. دهانه این غار تنگ و باریک است و تنها یک نفر میتواند وارد آن شود. در این منطقه رسوبات آهکی در میلیونها سال، ستونها و قندیلهای شگفت آوری ایجاد کرده است که انتهای آن را نمیتوان پیدا کرد. این غارها از جاذبههای گردشگری این منطقه است که سالانه غارنوردان و گردشگران طبیعت زیادی به این منطقه سفر میکنند.