فهرست محتوا
جاهای دیدنی گرگان
گرگان از شهرهای شمالی ایران و مرکز استان گلستان است، آب و هوای معتدل دارد. هرچند تابستانهای آن نسبتاً گرم و شرجی است. اقلیم منطقه بسیار گوناگون و متنوع است. این شهر زیبا یکی از مقاصد پرطرفدار برای سفر در میان مردم به خصوص در ایام تعطیلات و نوروز است. گرگان جاهای دیدنی بسیاری دارد که بدون شک باید حتما در سفر به این شهر زیبا و سرسبز از آنها دیدن کنید. برای آشنایی بیشتر با جاهای دیدنی گرگان در ادامه با هم اقلیم همراه باشید.
پارک جنگلی ناهارخوران
معروف ترین جاذبه گردشگری گرگان، جنگل ناهارخوران است. جنگل ناهارخوران با شهر گرگان ۴ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل معروفیت زیادش، امکانات تفریحی، گردشگری و طبیعش در همه فصلهای سال هواداران زیادی دارد. بیشتر غذاخوری های معروف گرگان هم در جاده ناهارخوران واقع شدهاند و برای صرف غذا هم میتوان به این منطقه خوش آبوهوا رفت.
پارک جنگلی النگدره
جنگل النگدره که به عنوان یکی از هفت منطقه نمونه گردشگری کشور و همچنین پارک جنگلی شاخص شمال کشور انتخاب شده، در بلوار ناهارخوران گرگان قرار دارد. رودخانه قلاشی از قسمت جنوب پارک تا شمال امتداد دارد و تقریبا از وسط آن میگذرد. در نزدیکی این رودخانه، سه چشمه وجود دارد که چشمانداز طبیعی منحصربهفردی ایجاد کرده است. پوشش گیاهی ابن جنگل را درختان انجیلی و ممرز، توسکا، لرگ، افرا، بلوط، بید، شیردار و خردمندی تشکیل میدهد. امکانات موجود در پارک النگدره شامل برقرسانی، سرویسهای بهداشتی، جاده آسفالته، نمازخانه، پارک کودک، زمین ورزش، ساختمانهای نگهبانی و منطقه کمپینگ است.
جنگل توسکستان
جنگل توسکستان در جنوب شرقی گرگان و در ۴۰ کیلومتری این شهرستان واقع شده است. بالاترین نقطه این جنگل را منطقه جهاننما مینامند که با عبور از جادههای پرپیچوخم به آن میرسند. در زمستان این منطقه پوشیده از برف و یخ است و هوای بسیار سرد آن اجازه اقامت طولانی را در آن نمیدهد و در تابستان هوای خنک و دلنشین و حتی کمی سرد آن موجب توجه بسیاری از گردشگران به جنگل توسکستان شده است.
دهکده جهان نما
برای تجربهی زندگی در روزگاری که خبری المانهای شهری نبوده و زندگی روستایی هنوز خلوص اولیه را داشته، دهکده جهان نما در گلستان مقصد معرکهای است. این دهکده در پناه منطقهی حفاظت شدهی جهان نما، از آسیبهای زندگی شهری در امان مانده و زمان و تکنولوژی اثر ناچیزی در این روستای توریستی داشته است. این دهکده در جنوب شهرستان گرگان و جنوب شرقی کردکوی قرار دارد و بکری و لطافت آن شبیه هیچ کدام از روستاهای ایران نیست.
دریاچه توشن
در بین جاهای دیدنی گرگان ، روستای توشن در النگدره که در ۵ کیلومتری جنوب شهرستان گرگان واقع شده است را فراموش کنید. در این روستا دریاچه سد توشن با تصویر زیبایی که از طبیعت بکر پیش رویتان میگذارد، شما را غرق فضای خلسهآور خود میکند. خاصیت روستای توشن، سادگی دلفریبی است که در گوشهبهگوشهی آن مشهود است و دریاچهی آن یکی از بهترین جاهایی است که میشود برای گشتوگذار به سراغش رفت. آببندانی که در این روستا وجود دارد با همدستی سرسبزی جنگل اطرافش، دریاچهای خواستنی در دل طبیعت بهوجود آورده که بهانهای شیرین برای اتراق و وقتگذارانی است.
خلیج گرگان
خلیج گرگان بزرگترین خلیج دریای خزر است که بر اثر پیشروی و گسترش شرقی رشته ساحلی شبه جزیره میانکاله در جنوب شرقی دریای خزر شکل گرفته است. خلیج گرگان نه تنها ماهیان باارزش غضروفی، ماهی سفید، ماهی کفال و .. دارد، سهم قابل توجهی از خاویار کشور را هم تامین میکند، اما همه اینها مربوط به چند سال گذشته بوده و حالا خطر آلودگی، صید بیرویه، دامداری و کشاورزی و افزایش وادرات فضولات صنعتی بر روی خلیج گرگان سایه انداخته و تصویر مرغان دریایی این منطقه کم کم به تصویری دور و دورتر تبدیل میشود.
بازار نعلبندان
یکی دیگر از جاذبه های گردشگری گرگان، بازار نعلبندان است. قدیمها در بازار نعلبندان که زمانی بزرگترین بازار شمال کشور بود، کالاها را عمده میفروختند، اما امروز همه احتیاجات روزمره را میتوان از آن خرید. راه رفتن در بین راستههای بازار نعلبندان که از سبزی و میوه و ماهی گرفته تا پارچه و ظرفهای مسی دارد، بسیار لذتبخش است. بازار نعلبندان در مرکز شهر و حد فاصل چهار راه میدان تا سه راه میرکریم و میدان قیصریه قرار دارد.
مسجد جامع گرگان
برای دیدن مسجد جامع گرگان یاید به کنار بازار اصلی نعلبندان بروید. در اینجا مسجدی به شکل مربع مستطیل می بینید که مناره ای زیبای کروی دارد. این مناره ها کتیبه هایی به خط کوفی دارند که نشان از قدمت طولانی آن هاست. این مسجد در زمان سلجوقیان درست شده و ۱۶۰۰ مترمربع مساحت دارد.
برج المان
برج المان نماد میدان بسیج گرگان و با ۵۷ متر ارتفاع، دومین برج مرتفع کشور است. از ویژگیهای منحصر به فرد این برج میتوان به رستوران گردان، تراس مخصوص با چشمانداز زیبا از شهر گرگان، صاعقهگیر و آنتن ۱۵ متری با قابلیت تجهیزات ارتباطی اشاره کرد.
خانه تقوی ها
خانه تقوی ها جا مانده از دوران قاجار است که صاحب آن یکی تاجرهای زمان، به نام میرزا محمد تقی تقوی بوده است. مساحت این مجموعه نزدیک ۲۰۰۰ متر است و در حدود ۱۰ حیاط اصلی و فرعی را در خود جا داده است. حیاطهای بیرونی و اندرونی، حیاط سر طویله، حیاط مطبخ و… از جمله این حیاطها هستند. در ساخت این اثر تاریخی مصالحی همچون گچ، آهک، چوب، آجر و خشت خام استفاده شده است. بخشی از این مجموعه توسط سازمان میراث فرهنگی خریداری شده و باقی در انحصار وارث است.
کاخ موزه گرگان
کاخ موزه گرگان چهارمین موزه تخصصی باستانشناسی کشور است که متعلق به دوران پهلوی اول است. در این کاخ موزه میتوانید از ۳۰ تن ازمشاهیر استان گلستان از قرن سوم تا دوره پهلوی، ۱۰۰ قلم از لوازم و اشیای دوره پهلوی و استراحتگاه خانواده پهلوی را دیدن کنید. به دلیل خاص بودن این موزه، تبدیل به یکی دیگر از جاهای دیدنی گرگان شده است.
دیوار دفاعی گرگان
دیوار گرگان که به قزل ائلان، سد اسکندر، سد انوشیروان، سد پیروز و مار سرخ ساسانی نیز شهرت دارد، اثری بازمانده از حکومت ساسانیان و به قدمت ۱۷۰۰ سال است که از ناحیهی گمیشان تا کوههای گلیداغ ساخته شده است. در واقع میتوان این اثر تاریخی را یکی از طویلترین بناهای معماری ایران کهن معرفی کرد که متاسفانه امروزه بخش اعظمی از آن تخریب شده و از بین رفته است.