فهرست محتوا
- 1 جاهای دیدنی اهواز
- 1.0.1 پل سفید اهواز (پل معلق)
- 1.0.2 رود کارون اهواز
- 1.0.3 کلیسای سورت مسروپ
- 1.0.4 کاروانسرای معین التجار
- 1.0.5 آبشاری هفترنگ که شبهای اهواز را دیدنی میکند
- 1.0.6 موزه هنرهای معاصر
- 1.0.7 پل سیاه اهواز
- 1.0.8 پل طبیعت
- 1.0.9 خانه ماپار
- 1.0.10 آرامگاه علی ابن مهزیار
- 1.0.11 دانشگاه سه گوش اهواز
- 1.0.12 بازار عبدالحمید اهواز
- 1.0.13 بازار کاوه اهواز
- 1.0.14 بازار فلافل اهواز
جاهای دیدنی اهواز
اهواز مرکز استان خوزستان و یکی از شهرهای پر جمعیت ایران است. اهواز یکی از بهترین شهرهای ایران که جاهای دیدنی و جاذبه های گردشگری فراوانی دارد . جاهای دیدنی اهواز که یکی از شهرهای صنعتی و نفتخیز کشورمان است و اکثر مردمان آن به زبان عربی و فارسی سخن میگویند زبانزد خاص و عام است.در ادامه همراه هم اقلیم باشید تا جاهای دیدنی اهواز را به شما معرفی کنیم چون در زمستان، به علت آبوهوای گرم و مطبوع آن مقصد بسیار خوبی برای گردشگری محسوب میشود.
پل سفید اهواز (پل معلق)
پل سفید یکی از هشت پل ساخته شده روی کارون است که بخش شرقی و غربی شهر را بههم وصل میکند. این پل سازهای تمام فلزیست که روی پایههای بتنی قرار گرفته است. اطراف این پل، پارک تفریح و بازی جزیرهی اهواز قرار دارد که فضای سبز و رستورانهای متنوع اطرافش، گردشگرهای بسیاری را شیفتهی خود میکند. علاوه بر آن میتوانید در کنار رود زیبای کارون بنشینید و از این چشم انداز دلپذیر لذت ببرید.
رود کارون اهواز
در میان شهر اهواز رود کارون در جریان بوده که این شهر را به دو نیمه شرقی و غربی تقسیم کرده و کارون نام دارد. این رود همچنین لقب طولانی ترین رودخانه ایران را نیز به خود اختصاص داده و روزگاری پر آب ترین رودخانه ایران بشمار می آمد.
کلیسای سورت مسروپ
کلیسای سورت مسروپ یکی از جاذبههای گردشگری اهواز است که در محلههای مرکزی اهواز قرار دارد. این کلیسا در سال ۱۳۴۷ توسط ترداد داویدیان ساخته شد که از کارمندان شرکت نفت بود.
کاروانسرای معین التجار
در کنار پل سفید که قدم میزنید، یکی از بناهای قدیمی این شهر را خواهید داد. بنای تاریخی معین التجار، در زمان قاجار خانه یکی از تجار معروف بوشهری به نام معین التجار بوده است. معین التجار در آن زمان به اهواز میآید و دفتر کار خود، به همراه حمام و بازار و باغ و مسجد را در کنار کارون میسازد. این کاروانسرای قدیمی، به ثبت میراث فرهنگی درآمده است. اگر قصد دیدن بناهای تاریخی این شهر را دارید پیشنهاد میدهیم این گزینه و گزینه بعدی را از دست ندهید.
آبشاری هفترنگ که شبهای اهواز را دیدنی میکند
در بین جاهای دیدنی اهواز، آبشاری خوشرنگولعاب هم پیدا میشود که یکی از بزرگترین آبشارهای مصنوعی خاورمیانه است. آبشار مصنوعی اهواز روی پل هفتم این شهر واقع شده است و یکی از پاتوقهای محبوب اهوازیها برای خوشگذرانی است. نورپردازی بینظیر این آبشار، چشمگیرترین تصویر شبانهٔ اهواز را پیش روی گردشگران قرار میدهد. همین امر سبب شده است که گشتوگذار شبانه در اطراف پل هفتم رونق فراوانی پیدا کند. با وجود قایقها، کافهها و رنگبازی آبشار، جلوهٔ گردشگری این منطقه از اهواز افزون شده است.
موزه هنرهای معاصر
موزهی هنرهای معاصر اهواز در سال ۱۳۳۸، در ۲ طبقه و با ۵ گالری شروع به کار کرد. در گنجینهی این موزه ۷۰ اثر نگهداری میشود که ۶۰ اثر آن متعلق به هنرمندان استان خوزستان و ۱۰ اثر آن متعلق به هنرمندان دیگر استانها است. در این موزه همایشها، کارگروهها، دورههای آموزشی هنری مختلف و سمینارهای هنری برگزار میشود.
پل سیاه اهواز
بین پلهای اهواز، پل سیاه تنها پلی است که برای عبور قطار ساخته شده. پل سیاه همزمان با احداث راهآهن سراسری ایران افتتاح شد. این پل را به خاطر رنگ سیاه بدنه و پایههاش به اسم پل سیاه میشناسند. پل سیاه در زمان جنگ جهانی دوم مسیر حمل آذوقه و مهمات متفقین بوده و به پیروزیشان کمک شایانی کرده است، به همین خاطر این پل با نام پل پیروزی هم شناخته شد.
پل طبیعت
پل طبیعت دو پارک مهم و معروف اهواز یعنی «لاله» و «ساحلی» را بههم وصل میکند. این پل یکی از جاهای دیدنی اهواز است که در سراسرش صندلیهایی برای نشستن و تماشای رود زیبای کارون دارد. شب گردی روی این پل از مهمترین تفریحات شبانهی مردم شهر اهواز است. اسکله تفریحی اهواز هم در نزدیکی همین پل قرار دارد که اوقات خوشی را برای انجام تفریحات خانوادگی محی میکند.
خانه ماپار
عمارت ماپار از بناهای تاریخی اهواز است که در دوران پهلوی اول ساخته شده. این خانه تاریخی دو طبقه با نمای آجری، درهای چوبی، زیرزمینهای سنگی و حیاطهایی با حوض آب شما را به گذشتهها میبرد. این خانه تاریخی این روزها به عنوان کارگاه هنرهای سنتی فعالیت میکند و به یکی از مراکز فرهنگی و گردشگری شهر تبدیل شده است.
آرامگاه علی ابن مهزیار
مقبرهی آرامگاه علیابن مهزیار یکی از قدیمیترین و مهمترین بناهای شهر اهواز است. علیابن مهزیار یکی از دانشمندان و فقهای شیعه و از یاران امام رضا (ع) بود. در سال ۲۰۱ هجری قمری در محل اقامت امام رضا در اهواز، مسجدی را بنا کرده و بعد از مرگ علیابن مهزیار او را در این مسجد دفن کردند. امروزه این آرامگاه مکانی است که مردم برای زیارت و دعا سری به آن میزنند.
دانشگاه سه گوش اهواز
در سمت غربی رودکارون بنایی متفاوت و سه گوش مثلثی به چشم میخورد. این بنای سه گوش، دست کمی از موزه ندارد، اما دانشگاه ادبیات و زبان خارجه اهواز است. این بنا از معماری با شکوه دوره ساسانی همراه با آجرکاریها و کاشیکاریهای دوره اسلامی و با طراحی معماران آلمانی بهره برده است. البته تنها میتوانید از نمای بیرونی دانشگاه سه گوش دیدن کنید.
بازار عبدالحمید اهواز
بازار عبدالحمید قدیمیترین بازار اهواز است که در خیابان نظامی یا نظریپور، بین خیابان نادری و امام خمینی قرار گرفته است. بازار عبدالحمید در دوره قاجار نه تنها بسیار پر رونق بود، مرکز پولدارهای منطقه برای خریدهای ریز و درشت نیز به شمار میرفت. خانه دادرس که از جمله خانههای به جا مانده از دوره قاجار در اهواز است، کاروانسرای شیخ خزعل بوده و در بازار عبدالحمید واقع شده است.
بازار کاوه اهواز
چنانچه به دنبال خرید سوغاتی اهواز هستید می توانید سری به بازار کاوه بزنید. بازار کاوه بازاری متعلق به دوران پهلوی است که علاوه بر سوغاتی، محل مناسبی برای خرید میوه و سبزی تازه نیز است. از جمله اجناسی که در این بازار به فروش می رسد ترشی های خوشمزه ی جنوبی، ادویه های خوش عطر، ماهی و میگوی تازه، کلوچه، خرما، رطب، شیره ی خرما، ارده، حلوا شکری و حلوا ارده است که می توانید برای مصرف خود در زمان اقامت در اهواز یا به عنوان سوغات هر یک را تهیه کنید.
بازار فلافل اهواز
حتما می دانید که یکی از غذاهای معروف و پرطرفدار اهواز فلافل است. این غذا به قدری در اهواز خواهان دارد که بازاری برای آن دایر شده است. بازار فلافل که مرکز فروش فلافل در شهر اهواز است در خیابان انوشه، محله ی عرب نشین لشکرآباد قرار دارد. در این بازار می توانید طعم فلافل های مختلف را همراه با ترشی های بسیار خوشمزه ای که در کنار آن سرو می شود امتحان کنید و از خوردن آنها لذت ببرید. از دیگر غذاهای خوشمزه اهواز می توان به قلیه ماهی، ماهی صبور، سمبوسه و اِمگِشِت (پلو ماهی، که از یک نوع ماهی خشک شده و شور تهیه می شود) اشاره کرد.