

فهرست محتوا
مکان های دیدنی درمیان
در این مطلب از وب سایت گردشگری هم اقلیم شما را با مکان های دیدنی درمیان آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
شهر درمیان از شهرهای استان خراسان جنوبی است و آب و هوای این شهر مانند دیگر شهرهای استان خراسان جنوبی گرم و خشک است. این شهر دارای جاذبهها و بناهای تاریخی زیادی است که از جاذبههای گردشگری استان خراسان جنوبی شمرده میشوند. به دلیل وجود ارتفاعات زیاد در این شهر، در گذشته برای حفاظت از آن قلعههای زیادی در این شهر بنا شده است. وجود قلعههای تاریخی در شهر درمیان این شهر را معروف به شهر قلعههای تاریخی کرده است.
مسجد جامع هندوالان درمیان
مسجد باشکوه هندوالان مربوط به دوره تیموریان است و در استان خراسان جنوبی و روستای هندوالان واقع شده است. مهمترین عناصر معماری آن سر در ورودی، صحن، گنبدخانه، شبستان ستوندار و محراب است. گنبدخانه مرکزی با استفاده از فیلپوشها و با مهارت بر روی فضای چهار ضلعی قرار گرفته است. بنا از نظر تزیینات آجری بسیار متنوع بوده و این تزیینات شامل: فیلپوشها، گوشوارهها، قابهای گچی، رسمیبندی محرابها و نحوه آجرچینی گنبدها است. این اثر تاریخی در دوره شاهرخ تیموری در حدود سال ۸۵۰ هجری قمری ساخته شده است.
روستای هدف گردشگری فورگ
روستای فورگ از توابع شهرستان درمیان می باشد ؛ قلعه تاریخی و مشهور فورگ به همراه جاذبه های طبیعی روستا آن را به روستای پر رونق گردشگری تبدیل کرده است ؛ روستای فورگ در دامنه کوه مو من آباد قرار گرفته است که دارای آب وهوای کوهستانی می باشد ؛ شغل اکثر مردم این منطقه کشاورزی و باغداری و دامداری می باشد و زرشک مهم ترین محصول تولیدی این منطقه می باشد ؛ از جاذبه های مهم این روستا می توان قلعه فورگ و مسجد چوبی که وسط روستا قرار گرفته اشاره نمود.
قلعه فورگ
در پنج کیلومتری شهرستان درمیان ، در روستای فورگ، قلعهای به نام فورگ وجود دارد که بعد از قلعه الموت، برای اسماعیلیان از اهمیت بالایی برخوردار است. ساخت این قلعه در زمان نادرشاه و توسط میرزا بقاخان، حاکم منطقه صورت گرفت و پسرش میرزا رفیعخان آن را تمام کرد. بر بالای صخرهای سنگی با مصالحی از جنس سنگ، آجر، خشت، گچ ، آهک و ساروچ بنا شده است.با توجه به آثار و بقایای معماری داخل قلعه چنین استنباط میشود که قلعه مزبور در چندین مرحله بازسازی شده و بر وسعت آن افزوده شده است.
قلعه تاریخی مسک درمیان
این قلعه در روستای مسک واقع شده است. این بنا از پلان های چهارضلعی تشکیل شده و همچنین شامل ۹ برج و یک دروازه ورودی می باشد. معماری بکار رفته در ساخت این قلعه نیز گویای قدمت بسیار بالای آن بوده که متعلق به دوره صفوی است. در اطراف دروازه ورودی قلعه که در ضلع جنوبی آن بنا شده، تعداد ۲ برج استوانه ای شکل وجود دارد. این قلعه تاریخی با گذشت زمان دستخوش تغییرات زیست محیطی شده، ولی هنوز زیبایی آثارش پابرجاست. آثاری چون طاق ها، درگاه ها، بخاری های دیواری، اتاق ها و دالان ها که هنوز تا حدودی قابل تشخیص است.
خانه مهدی خان رفیعی
این بنا متعلق به مهدی خان رفیعی حاکم قلعه فورگ میباشد و همزمان با آن یعنی در دوران نادر شاه افشار بنا شده است. البته در دوران بعدی تغییرات وتعمیرات جزئی نیز در آن داده شده است.در داخل روستای درمیان خانه های تاریخی متعددی با ویژگیهای معماری اصیل ایرانی وجود دارد که یکی از این خانه ها مشهور به خانه مهدی خان رفیعی از جالبترین آنها به شمار می رود.
مدرسه علمیه درمیان
در داخل روستای درمیان مدرسه ای تاریخی با ویژگیهای معماری ایرانی وجود دارد این بنا شامل عناصر معماری از جمله حیاط مرکزی، حجره هایی در دو طرف و دو ایوان در دو ضلع دیگر با خشت خام ،آجر و گچ ساخته شده است.
خانه باغ عطایی نوغاب
با توجه به تکنولوژی معماری به کار رفته در بنا و همچنین مواد و مصالح استفاده شده در آن و در نظر گرفتن المانهای معماری موجود در آن مانند استفاده از آجرهای مهری و نقوش موجود بر روی آنها میتوان قدمت این بنا را ، اواخر دوره قاجاریه و اوایل پهلوی معرفی نمود .