هتل بیمارستانی چیست؟ با شنیدن این عبارت چه فکری به ذهنتان خطور میکند؟ بهاحتمال زیاد درست حدس زدهاید: هتل های بیمارستانی مجموعههایی بیمارستانی هستند که امکان اقامت بیمار و همراهانش را فراهم میکنند.
ماندن در بیمارستان برای بیمار و همراهانش معمولا با تجربه خوشایندی همراه نیست اما هتلهای بیمارستانی طوری طراحی شدهاند که این تجربه بهبود پیدا کند.
اقامت بیمار و همراهانش در هتلهای بیمارستانی باعث میشود که راحتتر باشند و دوران درمان را بهتر و خوشایندتر پشت سر بگذارند. در ایران هم هتلهای بیمارستانی مختلفی وجود دارد که در ادامه با آنها آشنا خواهید شد.
فهرست محتوا
هتل بیمارستان چیست؟
هتلهای بیمارستانی ساختار یک بیمارستان را دارند اما امکاناتی مانند هتلها را هم برای اقامت بیمار و همراهانش مهیا میکنند. امکاناتی که در این مجموعهها وجود دارد در حدواندازههای هتلهای چندستاره و باکیفیت است.
بیمارانی که مراحل درمانشان طولانی شده یا دوران نقاهت را میگذرانند، با اقامت در هتل های بیمارستانی میتوانند روند بهبود را سریعتر طی کنند. در کشورهای مختلف دنیا این سازوکار برای بیماران و همراهی همراهانشان با آنها وجود دارد.
در برخی از نقاط دنیا، این مراکز از سوی دولت راهاندازی میشوند و در نقاطی هم خیریهها برای تأسیس آنها دستبهکار شدهاند.
در هر حال، وجود چنین مراکزی باعث میشود که بیمار با وجود امکانات و تجهیزات پزشکی در مکانی راحت و هتلگونه بتواند در کنار همراهان و عزیزانش سریعتر بهبود پیدا کند.
تجربه بیماران از اقامت در هتل های بیمارستانی چیست؟
بعد از آشنایی با هتلهای بیمارستانی متوجه میشوید که تجربه گذران دوران بیماری و نقاهت در آنها با بیمارستان بهطور کامل متفاوت است. اگر از زاویه دید بیماران به موضوع نگاه کنید، ارزش و اهمیت این مجموعهها بیشتر هم میشود.
ماندن در مکانی شبیه هتل با امکاناتی جذاب و کامل در کنار خانواده، بیمار را از رخوت فضای بیمارستان و تشویشهای موجود در آن دور نگه میدارد.
کیفیت خدماتی که هتلبیمارستانها ارائه میکنند هم بیشتر از بیمارستانها است. در نتیجه، اوقات استراحت بیمار در فضایی آرامتر میگذرد. کیفیت غذا و امکانات رفاهی هم که بیشتر است.
سطح نظافت در هتلهای بیمارستانی هم بالاتر از بیمارستانها است. بنابراین، بیمارانی که قرار است تحت عملهای حساس جراحی قرار بگیرند یا عملهای جراحی را پشت سر گذاشتهاند، در چنین فضایی وضعیت ایمنتری خواهند داشت.
این فضا برای زوجهای جوانی که صاحب فرزند شدهاند هم گزینه خوبی است. آنها میتوانند در فضایی امن و آرام، دوران پس از بارداری را طی کنند و خیالشان بابت رسیدگیهای پزشکی کادر متخصص راحت باشد.
مزایای اقامت در هتلهای بیمارستانی چیست؟
هتلهای بیمارستانی میتوانند خیال بیماران و همراهانشان را بابت رسیدگی درست و اصولی به آنها راحت کنند. در بیمارستانها بهخاطر شلوغی و ازدحام یا فشار کاری موجود، رسیدگی دقیق و با صرف صبر و حوصله به بیماران گاهی دشوار میشود.
با اقامت بیمار در هتلهای بیمارستان، هم امکانات و تجهیزات خوبی برای رسیدگی به او وجود دارد و هم فضای بیمارستان برای رسیدگی به افرادی در وضعیت ناخوشایندتر و اورژانسی بازتر میشود. از مزایای دیگر این مجموعهها میتوانیم به موارد زیر هم اشاره کنیم:
- روحیه بیماران در مراکزی با امکانات خوب و در کنار همراهانشان بهتر میشود. فضایی با امکانات مناسب و رسیدگی کارشناسان خیال همراهان را هم راحتتر میکند.
- پزشکان و پرستارانی که در هتل های بیمارستانی مشغول به فعالیت هستند، تمرکز بیشتری برای رسیدگی به بیماران دارند. در واقع، بهخاطر مشغله کمتری که آنها در این مراکز دارند، امکان رصدکردن وضعیت بیماران و رسیدگی به آنها برایشان مقدورتر میشود.
- گاهیاوقات، بعضی از افراد ماندن در بیمارستان را برنمیتابند. آنها بهطور ناخودآگاه، بستریشدن در بیمارستان را مساوی وضعیتی ناخوش و نامناسب میپندارند. حال اگر در هتل بیمارستان بمانند، با وجود امکانات خوب و آرامشی که وجود دارد از این حس منفی فاصله میگیرند.
هتلهای بیمارستانی از چه امکاناتی برخوردار هستند؟
فضای هتل های بیمارستانی شبیه هتل است و تداعیگر بیمارستان نیستند. امکانات متعددی هم در آنها وجود دارد. برای مثال:
- تلویزیون؛
- سیستم گرمایشی و سرمایشی؛
- سیستمهای تهویه مناسب؛
- مینیبار؛
- تلفن؛
- سرویسهای بهداشتی فرنگی و ایرانی؛
- پارکینگ؛
- سونا و جکوزی؛
- سالن زیبایی؛
- رستوران و کافیشاپ؛
- باشگاه ورزشی؛
- و … .
البته هر هتل بیمارستانی میتواند از امکانات متنوعی برخوردار باشد. بهعبارت دیگر، لزوماً همه هتلهای بیمارستانی دارای امکانات مشابهی نیستند.
در کنار این امکانات رفاهی که برای بیمار و همراهانش در نظر گرفته میشود، تیم پزشکی متخصص و پرستاران هم در کنار بیماران هستند تا رسیدگیهای لازم را به آنها داشته باشند.
لیست هتلهای بیمارستانی ایران چیست؟
از سال ۱۳۹۲ در ایران هم زمزمه فعالیت هتلهای بیمارستانی به گوشها رسید. این مراکز برای شروع به کار نیازمند دریافت مجوز از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هستند.
علاوه بر اینها، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هم باید اجازههای لازم برای فعالیت هتلبیمارستانها را صادر کند.
۱. هتل بیمارستانی هلال تهران
در سال ۱۳۹۳ در محله تهرانپارس در پایتخت، هتل بیمارستان هلال افتتاح شد. این مجموعه سهطبقه حدود ۳۸ سوئیت دارد و امکانات رفاهی مختلفی در اختیار بیماران و همراهانشان قرار میدهد:
- صندوق امانات؛
- تلفن؛
- اینترنت؛
- تلویزیون؛
- خدمات رومسرویس ۲۴ساعته؛
- سیستم ضدحریق؛
- رستوران و کافیشاپ.
این مجموعه مجهز به روفگاردن هم هست و بیماران و همراهان میتوانند اوقات خوبی را در آنجا بگذرانند. از خدمات درمانی و پزشکی هتل بیمارستانی هلال هم باید به موارد زیر اشاره کنیم:
- خدمات چشمپزشکی؛
- بیناییسنجی؛
- دندانپزشکی؛
- خدمات آزمایشگاهی؛
- رادیولوژی؛
- خدمات پوست، مو و لیزر.
۲. هتل بیمارستان گاندی
هتل بیمارستانی گاندی از بهترینهای کشور است. انواع امکانات رفاهی در این مجموعه در اختیار بیمار و همراهانش قرار میگیرد. برای مثال:
- رستوران و کافیشاپ؛
- بانک؛
- پارکینگ؛
- باشگاه ورزشی.
از نظر خدمات درمانی هم گاندی سرآمد همتایانش است. در این مرکز خدمات پزشکی متنوعی ارائه میشود:
- جراحی قلب؛
- جراحی اعصاب؛
- درمان با IVF؛
- خدمات پوست و مو؛
- سلولدرمانی؛
- سیتیاسکن؛
- امآرآی (MRI)؛
- خدمات پزشکی هستهای.
۳. هتل بیمارستان مجتمع قلب تهران
در بخشی از بیمارستان مجتمع قلب تهران، هتل بیمارستانی وجود دارد که خدمات درمانی مطلوب را در قالب هتلی چندستاره ارائه میکند.
این مرکز در بخش غربی بیمارستان شهید رجایی قرار دارد و مجهز به ۷۰ سوئیت با امکانات کامل است. برای بیماران و همراهانشان امکانات رفاهی متعددی از جمله موارد زیر در نظر گرفته شده است:
- مبلمان و مینیبار؛
- سیستم تهویه مناسب؛
- سیستمهای گرمایشی و سرمایشی؛
- سرویس ایرانی و فرنگی؛
- رستوران و کافیشاپ.
در آخر
مفهوم هتل بیمارستانی و راهاندازی آن چیز جدیدی در دنیا نیست. در ایران هم چنین مراکزی مشغول به فعالیت هستند. آسایش و امکاناتی که این مراکز در اختیار بیماران و همراهانشان قرار میدهند، قابلتحسین است.
دورشدن بیمار از فضای بیمارستان و احساس اینکه در مرکزی رفاهی تحتنظر متخصصان در حال طیکردن دوران نقاهت یا بیماری است، حس بهتری در او به وجود میآورد.
همراهان هم از قرارگرفتن در کنار بیمار در فضایی با امکانات رفاهی لذت میبرند. به نظر میرسد که این مراکز باید توسعه پیدا کنند و با ارائه خدماتشان نقش مهمی در سپریکردن دوران سخت و نهچندان جذاب بیماری داشته باشند.