تور پاییز 1403لحظه آخر

بقعه درویش فخرالدین بابل

بابل، یکی از شهرهای زیبا و دیدنی استان مازندران است که با شمار زیادی از جاذبه‌های طبیعی، گردشگری و تفریحی، از پرگردشگرترین شهرهای کشور به حساب می‌آید. در این مطلب از مجله گردشگری هم اقلیم شما را با بقعه درویش فخرالدین بابل آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.

مقبره درویش فخرالدین ، مربوط به سده ۹ ه.ق است و پلان این بقعه، از سه بخشِ بدنه مدور، منطقه انتقالی هشت ضلعی و بام هشت ضلعی هرمی، شکل گرفته است. این اثر، در تاریخ ۲۱ فروردین ۱۳۴۶، با شماره ثبت ۶۴۱، به عنوان یکی از آثار ملی ایران، به ثبت رسیده است.

اجاره روزانه خانه در تهران

بقعه درویش فخرالدین بابل

تزیینات بخش گیلویى بدنه بقعه شامل تزیینات آجرى برجسته و یک ردیف قرنیز سینه کفترى آجری در میان هر دو قرنیز کاشى فیروزه‌اى رنگ نیم‌ دایره کار کرده‌اند. منطقه انتقالى نیز در هر ضلع داراى مربع‌هاى فرو رفته مزین به کاشى است. بام هرمى شکل بنا از نوع دوپوش و پوشش داخلى بام گنبدى مدور است. در صحن بنا صندوق چوبى منبت قرار دارد و کتیبه‌هاى آن در ضلع شرقی، جنوبى و غربى مشتمل بر آیهالکرسى و صلوات کبیر است.

این بنا تاریخی و بلند در غرب شهر بابل و در شمال جاده اصلى آمل قرار دارد. پلان این بقعه از سه بخش؛ بدنه مدور، منطقه انتقالى هشت ضلعى و بام هشت ضلعى هرمی، شکل گرفته است.منطقه انتقالى نیز در هر ضلع داراى مربع‌هاى فرو رفته مزین به کاشى است. بام هرمى شکل بنا از نوع دوپوش و پوشش داخلى بام گنبدى مدور است.

کتیبهٔ معرف نام متوفی، خادم و سازنده صندوق بدین شرح است: عمل استاد فخرالدین بن على بن استاد نجار آملى المعروف رازى بامتثال درویش شمس‌الدین ولایت رحل سلطان المحققین مفخرالفقرا الصالحین درویش فخر دین حاجى طاب ثرا و جعل الجنه مثواه بن حسن حاجى فى تاریخ سنه ثلاث و ثلاثین و ثمانمائه الهجریه النبوى الکاتب الفقرا الحقیر خادم الفقرا و الصلحا الضعیف نظام بن على جوبکلاه الطبری.

بقعه درویش فخرالدین بابل