فهرست محتوا
دیدنی های بهمئی
شهرستان بهمئی از شهرستانهای ایران در استان کهگیلویه و بویراحمد است. مرکز این شهرستان، شهر لیکک است که تنها نقطهٔ شهری این شهرستان محسوب میشود. شهرستان بهمئی در قسمت غرب و جنوب غرب استان کهگیلویه و بویراحمد و در ۴۰ کیلومتری شهرستان بهبهان قرار دارد، این شهرستان از شمال به چاروسا و دیشموک و باغ ملک، از جنوب به بهبهان، از شرق به کهگیلویه و از غرب به رامهرمز و امیدیه منتهی میشود. در ادامه همراه هم اقلیم باشید تا با دیدنی های این شهر بیشتر آشنا شوید.
تنگ سولک بهمئی
تنگ سولک قریب به ۸۰۰ هکتار میباشد. در این منطقه تعداد پنج نقش برجسته از دوران اشکانی والیمایی همراه با ۱۴ استودان و دو کیلومتر جادهٔ سنگفرش است که در لابهلای انبوه جنگلهای سرو و بلوط خودنمایی میکنند.
دریاچه برم الوان یوسفی
این تالاب به فاصله ۴۰ کیلومتری از شهر لیکک در مسیر ارتباطی به شهر لنده قرار دارد که مساحت آن ۱۵ هکتار، ارتفاع آن از سطح دریا ۱۱۰۰ متر و عمق آن بین ۲۰ تا ۴۰ متر قرار دارد. طبیعت زیبا، همواری زمین اطراف و وجود ماهی کپور شرایط گردشگری خوبی را فراهم کردهاست.
تنگ ماغر بهمئی
تنگ ماغر به خاطر وجود آب و هوای بسیار مطبوع و معتدل و همچنین پوشش گیاهی و جنگلهای زیبای آن سالانه توریستهای بسیاری را از اقصی نقاط ایران بالاخص جنوب کشور به خود جذب می کند. بر اساس کتیبه های باستانی، این منطقه از جمله محل تفریح حکمرانان و پادشاهان دوره ساسانی بوده که در بخشهایی از این مسیر راه شاهی موجود تایید کننده این واقعیت است .آثار معماری صخرهای تنگ ماغر مربوط به دوره ساسانیان است و در شهرستان بهمئی، ۲۰ کیلومتری شمال بخش بهمئی واقع شده و این اثر در تاریخ ۲ آبان ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۱۰۵۷۸ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
قلعه نادر بهمئی
قلعه نادر در حدود شمال غرب لیکک واقع است .قلعه نادر به صورت طبقاتی است که فقط یک ورودی دارد . و اگر این راه مسدود شود ، هیچ انسانی نمی تواند پیاده و به صورت عادی به قلعه ی آن برسد .در بالا ترین قسمت قلعه ، که محل اقامت داعی اسماعیلی و یا حاکم یاغی بوده است ، مکانهایی ساخته شده است که هنوز آثار آن به صورت دیوارهای بزرگ و با عرض حدود یک متر و نیم تا دو متر وجود دارند . در طبقه های پایین تر محل استقرار همراهان و نگهبانان و در طبقات پایین تر قبرستان و دیگر امکانات لازم وجود دارد . در قسمت پایین قلعه چشمه ی آب گازاران وجود دارد که مورد استفاده قلعه نشینان قرار می گرفت . قلعه نادر طبیعت بسیار زیبایی در هنگام بهار دارد و می توان با ایجاد پارک و امکانات گردشگری صنعت جهانگردی و توریستی را توسعه داد . همچنین برای ورزش کوهپیمایی این قلعه بسیار مناسب است .
امامزاده بابا احمد
این امامزاده در روستایی به همین نام قرار دارد که در محدوده ی دهستان کت واقع است . این امامزاده و شیوخ متولی آن در نزدیک مردم از احترام خاصی برخوردار هستند . و همه روزه زوار فراوانی این امامزاده را زیارت می کنند.این امام زاده دارای بنایی منحصر به فرد و خاص است .
دیگر مناطق دیدنی شهرستان بهمئی عبارتند از: پوشش طبیعی و زیبای اطراف بخش سرآسیاب یوسفی، دریاچه برم الوان، جنگل بلوط بهمئی، حاشیه رودخانه تلخ، طبیعت منطقه ممبی، دریاچه سد مارون …
مقالات بیشتری بخوانید
- آشنایی با دیدنی های شهر لنده ، کهگیلویه و بویراحمد | Lendeh
- آشنایی با سوغات و صنایع دستی یاسوج | Yasuj
- مکان های دیدنی گچساران ، کهگیلویه و بویراحمد| Gachsaran
- معرفی دیدنی های مارگون ، کهگیلویه و بویراحمد | Maregoon
- طبیعت زیبای سی سخت ، کهگیلویه و بویراحمد | Sisakht
- مکان های دیدنی دهدشت ، کهگیلویه و بویراحمد | Dehdasht
- مکان های دیدنی شهر چرام ، کهگیلویه و بویراحمد | Choram
- دیدنی های شهر باشت ، کهگیلویه و بویراحمد | Basht
- روستای زیبای کریک ، کهگیلویه و بویراحمد| Karyak