دولت استرالیا ویزاهای مختلفی را برای متقاضیانی که میخواهند به این کشور مهاجرت کنند، ارائه میدهد. اکثر این ویزاهایی که برای مهاجرت ایرانیان مناسب است، دارای محدودیت سنی هستند، اما هنوز هم مهاجرت به استرالیا برای افراد بالای ۵۰ سال، امکانپذیر است که شرایط خاص و پیچیدگیهای خودش را دارد؛ مانند مهاجرت از طریق ویزای دائم تلنت و ویزای موقت کمبود مهارت (سابکلاس ۴۸۲). اگر شما هم جز افرادی هستید که بالای ۵۰ سال سن دارید، این مطلب را از دست ندهید.
فهرست محتوا
معرفی روشهای مهاجرت به استرالیا برای افراد بالای ۵۰ سال
- ویزای موقت سرمایهگذاری ۱۸۸ (Business Innovation and Investment)
- ویزای موقت کمبود مهارت (Temporary Skill Shortage visa)
- ویزای دائم تلنت (Global Talent visa)
- ویزای والدین (Parent visa)
- ویزای ازدواج (Partner visa)
در ادامه هر کدام از این ویزاها را به صورت مختصر معرفی میکنیم. برای اطلاع کامل از انواع روشهای مهاجرتی و شرایط هر کدام، پیشنهاد میکنیم مطلب مهاجرت به استرالیا را مطالعه کنید.
معرفی ویزای موقت سرمایهگذاری ۱۸۸ (Business Innovation and Investment)
ویزای نوآوری و سرمایهگذاری بیزینس ۱۸۸، برای کارآفرینان و صاحب مشاغلی زیر ۵۵ سال مناسب است که تمایل دارند کسبوکار موجود یا جدیدی در استرالیا راهاندازی کنند. این ویزا، یک ویزای موقت ۵ ساله است و متقاضیان در صورت داشتن شرایط لازم میتوانند برای دریافت اقامت از طریق ویزای ۸۸۸ اقدام کنند. البته لازم به ذکر است که ویزای ۱۸۸ برای درخواستهای جدید از ماه ژوئیه ۲۰۲۴ بسته خواهد شد.
معرفی ویزای کمبود مهارت (Temporary Skill Shortage visa)
این ویزا که با سابکلاس ۴۸۲ شناخته میشود، به کارفرمایان استرالیایی امکان میدهد در صورتی که نتوانند نیروی کار ماهر استرالیایی مناسب را پیدا کنند، با جذب نیروی کار ماهر خارجی، کمبود نیروی کار در زمینههای تخصصی را جبران کنند.
دریافت این ویزا محدودیت سنی ندارند اما شما بهعنوان متقاضی باید:
- از طرف یک کارفرمای استرالیایی پیشنهاد شغلی داشته باشید و اسپانسر شوید؛
- شغل شما در لیست مشاغل مورد نیاز استرالیا باشد؛
- دارای حداقل ۲ سال تجربه کاری مرتبط باشید؛
- حداقل آیلتس ۵ (یا معادل آن) داشته باشید.
متقاضیان با این ویزا میتوانند بسته به نوع برنامه، تا ۴ سال در استرالیا اقامت داشته و به کار و زندگی بپردازند. برای تمدید این ویزا باید درخواست جدید بدهید و کارفرمای شما باید درخواست اسپانسری جدیدی برای شما ارائه دهد.
اما برای دریافت اقامت دائم نیز باید از طریق ویزای سابکلاس ۱۸۹ اقدام کنید که این ویزا دارای محدودیت سنی است و افراد بالای ۴۵ سال ممکن است نتوانند برای ویزای ۱۸۶ اقدام کنند.
معرفی ویزای دائم تلنت سابکلاس ۸۵۸ (Global Talent visa)
ویزای دائم تلنت استرالیا، همانطور که از نامش پیداست با هدف جذب افراد بسیار ماهر از سراسر جهان برای کمک به رشد اقتصادی استرالیا طراحی شده است. این ویزا برای افرادی مناسب است که سابقه شناخته شده بینالمللی و دستاوردهای استثنایی و برجسته در یکی از زمینههای زیر دارند:
- حرفه
- ورزش
- هنر
- دانشگاه و پژوهش
برای درخواست این ویزا میتوانید در هر سنی باشید، اما اگر کمتر از ۱۸ سال هستید یا در هنگام درخواست ۵۵ سال یا بیشتر سن دارید، باید برای جامعه استرالیا سود استثنایی داشته باشید. همچنین باید توسط یکی از موارد زیر نامزد شوید که در حوزه استعداد شما شهرت ملی دارند:
- شهروند استرالیایی
- مقیم دائم استرالیا
- شهروند واجدشرایط نیوزیلند
- سازمان استرالیایی
معرفی ویزای والدین استرالیا
اگر یکی از فرزندان شما شهروند یا مقیم دائم استرالیا است، میتوانید از طریق ویزای والدین به استرالیا مهاجرت کنید. انواع ویزای والدین استرالیا عبارتند از:
- ویزای والدین سالمند (سابکلاس ۸۰۴): برای دریافت این ویزا سن شما باید واجدشرایط دریافت حقوق بازنشستگی در استرالیا باشد. (۶۷ سال یا بیشتر) و در آزمون تعادل خانواده شرکت کنید. با این ویزا تا ۲ سال اجازه دارید در استرالیا زندگی کنید.
- ویزاهای والدین سالمند مشارکتی (سابکلاسهای ۸۶۴ و ۸۸۴): برای دریافت این ویزا نیز باید سن شما به گونهای باشد که واجدشرایط دریافت حقوق بازنشستگی در استرالیا باشید.
- ویزای مشارکتی والدین (سابکلاسهای ۱۴۳ و ۱۷۳): برای درخواست این ویزا باید به عنوان فرد بازنشسته اقدام کنید.
- ویزای والدین (سابکلاس ۱۰۳): برای درخواست این ویزا نیز باید به عنوان فرد بازنشسته اقدام کنید.
معرفی ویزای ازدواج استرالیا
ویزاهای ازدواج از جمله ویزاهایی هستند که محدودیت سنی ندارند. این ویزاها به شریک یا همسر یک شهروند استرالیایی، مقیم دائم استرالیا یا شهروند نیوزلند واجدشرایط اجازه میدهد تا در استرالیا زندگی کند. برای اخذ ویزاهای دسته ازدواج باید بالای ۱۸ سال باشید و ثابت کنید که در یک رابطه واقعی هستید.
این دسته از ویزا که که انواع مختلفی دارد، عبارتند از:
- ویزای سابکلاس ۸۲۰/۸۰۱ (درخواست از داخل استرالیا)
- ویزای سابکلاس ۳۰۶/۱۰۰ (درخواست از خارج استرالیا)
- ویزای نامزدی سابکلاس ۳۰۰ (درخواست خارج از استرالیا)
ویزاهای موقت سابکلاس ۸۲۰ و ۳۰۹ به همسر یا شریک واقعی یک شهروند استرالیایی، مقیم دائم استرالیا یا شهروند واجدشرایط نیوزیلند اجازه میدهند تا به طور موقت در استرالیا زندگی و کار کند. دریافت این ویزاها اولین قدم برای اخذ ویزای دائم سابکلاسهای ۸۰۱ و ۱۰۰ است.
ویزای نامزدی ۳۰۰ هم به متقاضیان این امکان را میدهد برای ازدواج با همسر احتمالی آینده خود به استرالیا بیایند و سپس برای ویزای ازدواج درخواست دهند.
جمع بندی نهایی درباره مهاجرت به استرالیا برای افراد بالای ۵۰ سال
فاکتور سن، یکی از شرایط تعیین کننده مهم در انتخاب نوع روش مهاجرت به استرالیا است. اکثر ویزاهای استرالیا که برای ایرانیان مناسب هستند دارای شرایط سنی هستند. برای مثال، ویزاهای مهارتی یا اسکیل ورکر یا ویزای اسپانسرشیپ کارفرما (سابکلاس ۱۸۶) دارای محدودیت سنی ۴۵ سال است. با این حال، ویزاهای دیگری نیز وجود دارند که ممکن است در صورت داشتن شرایط، برای متقاضیان مسنتر مناسب باشد؛ مانند ویزای تلنت یا ویزای ۴۸۲ استرالیا که محدودیت سنی ندارد.
لازم به ذکر است که اگر بالای ۵۰ سال سن دارید، روند مهاجرت به استرالیا میتواند کمی پیچیده باشد. بنابراین بهتر است از یک وکیل مهاجرتی معتبر کمک بگیرید تا شما را در انتخاب بهترین روش و مقصد مهاجرتی راهنمایی کند.