فهرست محتوا
روستای بلبر
در این بخش از وب سایت مجله گردشگری هم اقلیم روستای بلبر را به شما معرفی خواهیم کرد. برای آشنایی با این بهشت زیبا در اورامان استان کردستان در ادامه با ما همراه باشید.
کردستان یکی از استانهای ایران به مرکزیت سنندج است که در غرب کشور واقع شده است. این استان که در دامنهها و دشتهای پراکنده سلسله کوههای زاگرس میانی قرار گرفته است، یکی از استان های بسیاز زیبا با طبیعت دیدنی است. استان کردستان با کشور عراق ۲۰۰ کیلومتر مرز مشترک دارد. موقعیت طبیعی و ویژگیهای جغرافیایی منطقه از قبیل کوههای مرتفع، آبشارها و رودهای خروشان، شکارگاهها و غارهای طبیعی و همچنین اماکن و عمارت های تاریخی باعث جذب گردشگران به این استان می شود.
بلبر (Bolbar) روستایی از توابع بخش اورامان شهرستان سروآباد در استان کردستان است.این روستا در ۷۰ کیلومتری سروآباد یکی از زیباترین روستاهای ایران است. رودخانه سیروان در کنار آن جاری است و تنها روستایی است که مناظرش طبیعی و بکر مانده است.این روستا علاوه بر سیروان دارای چشمههای فصلی موقتی هم به نام بلچمی هست که چشم هر بیننده ای را حیران میسازد.
پیشینه تاریخی روستا
نخستین کسانی که به روستای بلبر آمده اند و از پایه گذاران روستا محسوب می شوند، دو برادر بوده اند که یکی از آنها فرزندان زیادی داشته است. ولی دیگری از نعمت فرزند بی بهره بوده است. این دو برادر با اسکان در این منطقه و ساخت خانه وسپس گسترش دادن روستا آن را به وجود آوردند. از نسل این دو برادر طایفه ای هنوز وجود دارد که به نام «کاکوا» شهرت یافته اند.
قدمت این روستا به دوهزار سال می رسد و زبان مردم این روستا هورامی از گویش های کردی است. شغل مردم روستای بلبر دامداری، گلیم بافی، باغداری و کشاورزی و پرورش زنبور عسل است.
علت نامگذاری روستا به بلبر
بلبر یک واژه یونانی است. که «بل» به معنی “خدای آب ها” می باشد و در کل کلمه بلبر به معنای “جلوی آب” است. نام این روستای زیبا را به اساس گفته تاریخ نویسان به وسیله ی ریش سفیدان و بزرگان این روستا در صد ها سال قبل از میلاد مسیح گذاشته شده است.همچنین دلیل دیگر نامگذاری این روستا به بلبر وجود منابع آبی فراوان و چشمه ها و آبشار ها در این منطقه است.
معماری روستا
روستای بلبر دارای بافت پلکانی و خانه های سنتی می باشد. این روستا نیز همانند روستای معروف ماسوله گیلان دارای خانه هایی با معماری پلکانی و بافتی قدیمی می باشد. خانه ها در دامنه کوه شاهو به شکل پلکانی بنا شده اند و این ویژگی معماری سبب جذابیت بیشتر روستا شده است. کوچه های باریک وتنگ روستای بلبر و دیدن اهالی مهربان و خونگرم آن لحظات خاطره انگیزی برای شما به وجود می آورد.
چشمه و پل چوبی روستای بلبر
رودخانه ای به نام “چم گران” که از رود سیروان سرچشمه می گیرد. رود سیروان طولانی ترین رودخانه کردستان، کرمانشاه و هورامان است که منطقه اورامان را به دو بخش تقسیم میکند. در روستای بلبر علاوه بر روخانه چمگران چشمهی محلی به نام “وله ساجی” قرار دارد که یکی از جاذبههای توریستی معروف روستای بلبر است.
دسترسی به روستا
جاده رسیدن به روستای بلبر سروآباد یک مسیر پر پیچ و خم است که ما را به یاد مسیر جاده چالوس می اندازد. معمولا عکاسان و گردشگرانی که به دنبال گرفتن عکس از نمای کلی روستا هستند در ابتدای جاده استقرار مییابند.
برای رسیدن به روستا دو مسیر وجود دارد. اگر مبدا شما سنندج باشد می توانید از جاده مریوان به سروآباد و سپس اورامان رفته و بعد از رسیدن به شالیار، راهی این روستای زیبا شوید. وقتی به نزدیکی روستای اورامان میرسید با دیدن تابلو به بهشت گمشده کردستان خوش آمدید شگفت زده خواهید شد و منتظر دیدنی های جذاب بلبر هستید. اگر مسیر رسیدن به روستای بلبر را ادامه دهید می توانید از روستاهای نوسن، سلین و ناو هم دیدن کنید و بعد از آنها به آبشار بل و روستای هجیج بروید.
مسیر دوم هم از استان کرمانشاه، از راه جوانرود و پاوه است که راه مناسب برای کسانی است که به غارنوردی علاقهمند هستند زیرا غار قوری قلعه که بزرگترین غار آبی جهان است در این مسیر قرار دارد. همچنین می توانید از جاذبه های دیگر اورامان همچون روستای ژیوار، دریاچه زریوار و روستای هویه دیدن کنید.
مقالات گردشگری بیشتر بخوانید:
- معرفی سوغات و صنایع دستی سنندج | Sanandaj
- جاهای دیدنی سقز ، کردستان | Saqqez
- جاهای دیدنی مریوان ، کردستان | Mariwan
- جاهای دیدنی بانه ، کردستان | Baneh