

سوغات مرند
در این بخش از وب سایت مجله گردشگری هم اقلیم شما را با سوغات مرند آشنا خواهیم کرد. برای آشنایی با سوغات و صنایع دستی مرند در ادامه با ما همراه باشید.
مرند سومین شهر پرجمعیت و بزرگ استان آذربایجان شرقی، پس از شهر تبریز محسوب میگردد. مردم شهر مرند به زبان ترکی آذر بایجانی صحبت می کنند. گیلاس، گلابی،سیب و زردآلو این شهر بسیار معروف و باکیفیت است. برخی از مشهورترین صنایع دستی شهر مرند که هنگام سفر می توانید آن ها را خریداری کنید عبارت است از؛ سرامیک سازی، سفال گری و سبد بافی که توسط هنرمندان مرندی تهیه می شود و می توانید آن ها را به عنوان سوغات بخرید و برای عزیزانتان به یادگار ببرید. در ادامه با ما باشید تا با بهترین سوغات مرند آشنا شوید.
برگه زردآلو (قیسی)
در شهرستان مرند زردآلو بیشتر از سایر نقاط کشور کشت شده و موجود است و سالانه هزاران تن زردآلو بصورت تر یا خشک به سایر نقاط کشور و جهان صادر میشود. همچنین این میوه گونه و رقم های مختلفی دارد. برای تولید برگه زردآلو یا همان قیسی فقط از زردآلو مخصوص که به زبان محلی “تبرجه” گفته میشود استفاده میکنند. همچنین زغال اخته، آلبالو و پسته از سوغات این شهر زیبا محسوب میشود.

پسته
پسته مرند یکی از باکیفیت ترین پسته هاست. از طرفی به شهر پسته آذربایجان شرقی هم معروف است. بنابراین اگر به مرند سفر کردید می توانید از پسته های تازه و خوش طعم این شهر به عنوان سوغاتی خریداری کنید.
آلبالو
سالانه حجم زیادی آلبالو از باغ های آلبالوی شهر مرند برداشت می شود. محصولات زیادی از این آلبالوهای تازه تهیه می شود. می توانید خود آلبالو را به عنوان سوغات بخرید و یا محصولات آن از جمله آلبالو خشک، شربت آلبالو و … را تهیه کنید.

زغال اخته
یکی دیگر از محصولاتی که در شهر مرند برداشت می شود زغال اخته است. زغال اخته تازه که مصارف غذایی و دارویی بسیاری دارد می تواند یکی از بهترین سوغاتی های شهر مرند باشد.
سبد بافی
هنر ظریف سبد بافی در سال های گذشته، در شهرستان مرند و به خصوص روستای کشکسرای به خاطر وجود گندم زارهای وسیع رواج زیادی داشت و زنان و دختران این دیار از طریق این هنر و با بافت انواع سبد و وسایل و لوازم آشپزخانه، نقش زیادی در بهبود شرایط اقتصادی خانواده ایفا می کردند، اما متاسفانه از حدود یکی دو دهه پیش تاکنون مردم منطقه رفته رفته تمایلشان را برای انجام این کار از دست دادند تا این که این هنر بومی به کلی رو به فراموشی نهاد و از این منطقه رخت بربست، اما با توجه به تصمیمات گرفته شده در سال های اخیر و اهمیت دادن به هنر سبد بافی در تبریز، این هنر دستی در حال احیا شدن است.

قالی بافی
شهرستان مرند مانند سایر بخش های آذربایجان از لحاظ قالی بافی بسیار غنی است و شما می توانید از قالیچه های نفیس بافت مرند خریداری کرده و هنر دست هنرمندان این منطقه را مشاهده کنید.
سفالگری و سرامیک سازی
کارگاههای سفالگری در بعضی از مناطق شهر مرند و روستاهای اطراف وجود دارند. محصولات سرامیک، در چند کارگاه شهر زنوز تولید میشود. آنها از نوعی خاک به اسم کائولن یا خاک چینی استفاده میکنند و به نقاط دیگر جهت فروش، صادر مینمایند.

فانوسکا بافی
در قدیم مرندیها و بخصوص مردم روستای هوجقان مهارت خاصی در بافتن فیتیلههای چراغ داشتند و تولیدات خود را به سراسر کشور عرضه میکردند اما بعد تکثیر نیروی برق در سراسر کشور و گسترش صنعت الکتریسیته میزان فروش فیتیله های چراغ کم شد و مردم این شهر شروع به بافتن «فانوسقه» یا کمربندهای نظامی و نوار کفش پرداختند و الان یکی از بزرگترین تولید کنندگان این محصولات میباشند.
مقالات گردشگری بیشتر بخوانید:
- آشنایی با بهترین سوغات تهران | Tehran
- آشنایی با بهترین سوغات اصفهان | Isfahan
- آشنایی با سوغات و صنایع دستی کرمان | Kerman
- آشنایی با سوغات معروف یزد | Yazd
- معرفی سوغات و صنایع دستی بجنورد | Bojnurd
- آشنایی با سوغات و صنایع دستی ازنا ، لرستان | Azna
- معرفی بهترین سوغات مرزن آباد | Marzanabad
- سوغات رشت چیست ؟ | Rasht
- سوغات قشم چیست ؟ | Qeshm
- سوغات ساری ، مازندران | Sari