تور های پاییزی سلام پروازلحظه آخراجاره خودرو در دبی

بازاریابی B2B چیست؟ مزایا و معایب این روش بازاریابی را بشناسیم

بازاریابی B2B

بازاریابی تجارت به تجارت (Business to Business) و یا به اختصار B2B، یکی از بازاریابی های مهم و سودآور در دنیای تجارت است که طرفین معامله دو کسب و کار مختلف هستند؛ اگرچه با شنیدن واژه بازاریابی، مفهوم یافتن مشتری برای محصول در ذهن ما تداعی می شود اما B2B شکلی دیگر از بازاریابی است که در آن ارتباط مستقیم با مصرف کننده وجود ندارد و هر دو طرف معامله صاحبان مشاغل هستند. هدف در این نوع تجارت، ارائه کالا به مصرف کننده نیست و برای رسیدن کالا یا خدمات به مشتری نهایی، ممکن است بسیاری از شرکت ها به صورت زنجیره ای به یکدیگر متصل شده و هرکدام بر روی کالا یا خدمت موردنظر تاثیر گذاشته و در نهایت به مشتری ارائه شود.

اجاره روزانه خانه در تهران

b2b چیست؟ از جمله استراتژی های تجارت B2B، قیمت پایین همراه با سود بالا است و همچنین توجه شرکت ها عمدتاَ معطوف به کسب فرصت های مناسب برای معرفی برند خود به سایر کسب و کارها می باشد. شرکت هایی در این تجارت موفق ظاهر می شوند که با دیگر شرکت ها تعامل خدمات و کالا داشته باشند.

با گسترش روز افزون تجارت الکترونیک ، این نوع بازاریابی نقش مهمی در شبکه معاملات آنلاین یافته است، به گونه ای که برخی از این نوع تجارت ها به حوزه اینترنت و به شرکت های نرم افزاری نیز مرتبط شده است.

تفاوت بازاریابی B2B و B2C چیست؟

بازاریابی B2C شکلی دیگر از بازاریابی است که معاملات بین شرکت و مشتری اتفاق می افتد و به کسب و کارها این امکان را می دهد تا به صورت مستقیم و موثرتر با مصرف کننده در ارتباط باشند.

تفاوت اصلی بازاریابی B2B و B2C همانطور که از تعاریف آنها مشخص است در مشتری هدف است. در حقیقت می توان گفت، بازاریابی B2B شکل کامل تری از بازاریابی B2C می باشد که در آن تعداد تراکنش ها زیاد بوده و نوعی بازاریابی بلند مدت است. همچنین در آن، کالا یا خدمات یک شرکت توسط شرکت دیگر تبلیغ می شود. نرخ بازگشت سرمایه نیز در B2B از اهمیت بالایی برخوردار است حال آنکه در B2C اهمیت زیادی ندارد. این نکته را توجه داشته باشید که هر یک از این روش های بازاریابی کلمات کلیدی خاص خود را دارند.

مزایا و معایب تجارت B2B چیست؟

بازاریابی B2B دارای مزایای چشمگیری است که موجب توجه شرکت ها به این نوع تجارت شده است. به عنوان اولین و مهم ترین مزیت این نوع تجارت، می توان به حجم بالای مبادلات در آن اشاره کرد؛ در حقیقت با فروش کالا یا خدمات خود به یک بیزنس دیگر، کانال جدیدی در فروش خود به وجود می آورید و مشتریان بیشتری می یابید. از این نکته نباید غافل شد که در این شیوه از تجارت، اگرچه شما مجبور به تخفیف بیشتر نسبت به فروش مستقیم به مشتری هستید، اما حجم بالای فروش موجب سود بالاتری نیز می گردد.

مزیت مهم دیگر این تجارت، فروش های ادامه دار و ثابت است. با توجه به وابسته بودن تجارت ها به یکدیگر، اگر شما بتوانید با ارائه محصول یا خدمات با کیفیت ، رضایت تجارت دیگر را کسب کنید به راحتی می توانید همکاری خود را در بلند مدت حفظ کنید.

همانطور که پیشتر اشاره شد، در تجارت B2B امکان معرفی برند وجود دارد پس به راحتی می توان در معرض دید افراد و بیزنس های بیشتری قرار گرفت. تجربه ثابت کرده است که تعاملات با شرکت های تجاری و چند جانبه، موجب معرفی و پیدایش فرصت های بیشتر شده است.

از دیگر مزایای این تجارت می توان به زمان که از فاکتورهای مهم در هر مقوله ای است، اشاره کرد. همه ما به خوبی می دانیم که اتلاف وقت موجب شکست در تجارت می گردد، اما در بازاریابی B2B، به دلیل تعداد پایین تر شرکت ها نسبت به مشتریان مستقیم، سرعت آماده سازی سفارش و ارائه خدمات و محصول بیشتر می گردد و از اتلاف زمان جلوگیری می شود. در حقیقت میزان زمان برای صرف تعداد زیادی از مشتریان با سفارش پایین، جای خود را به مشتریان کمتر با سفارشات بالاتر می دهد. و همچنین این امر هزینه های کمتر را نیز در پی خواهد داشت.

از رایج ترین معایب این نوع بازاریابی، محدود بودن بازار هدف و یافتن مشتریان در زمینه کاری مختص خود می باشد که کمی موجب نگرانی در این حوزه شده است.

همچنین اعمال تخفیف های بالا برای فروش عمده نیز از جمله معایب این نوع بازاریابی به شمار می رود که همانطور که در بالا به آن اشاره شد، حجم بالای فروش می تواند این نگرانی را برطرف کند.

شیوه پیاده سازی بازاریابی B2B چگونه است؟

در بازاریابی B2B برخلاف بازاریابی های دیگر، تبلیغات و روش های متداول، گزینه مناسبی برای معرفی محصول یا خدمات یک شرکت به شرکت های دیگر نیستند! در نتیجه بهترین گزینه داشتن یک سایت مناسب است تا بتوان با بهینه سازی آن ، محصولات و یا خدمات را در معرض دید تجارت های دیگر قرار داد. از قدرت سئو در این حوزه غافل نشوید.

داشتن یک وب سایت کامل که بتواند شرح حال کاملی از محصولات و یا خدمات شما ارائه دهد، یکی از گزینه های پیش رو می باشد. راه های دیگری نیز وجود دارد که می تواند شما را در پیاده سازی بازاریابی B2B یاری دهد از جمله:

رسانه های اجتماعی: این رسانه ها در سال های اخیر به خوبی ثابت کرده اند که قدرت بالایی در انتشار اخبار و معرفی کسب و کارها دارند. پس با تولید محتوای مناسب به خوبی می توانید یک معرفی جامع از خود به نمایش بگذارید و مشتریان خود را شناسایی و جذب کنید.

نمایشگاه های تجاری: هر ساله شاهد برگزاری نمایشگاه های تجاری مختلف در کشور هستیم که به منظور فعالیت های اقتصادی و با حضور تجارت های مختلف برگزار می شوند، این نمایشگاه ها می تواند مکانی مناسب برای برقراری ارتباط با سایر تجارت ها باشد.

سیستم خبرنامه: از دیگر امکانات متداول ایجاد شده در این حوزه، سیستم خبرنامه می باشد که با عضویت در آن می توانید با استراتژی ایمیل مارکتینگ به جذب مشتری بپردازید.

برگزاری وبینار: وبینارها و کنفرانس های اینترنتی با هدف معرفی محصولات و خدمات شما به مشتریان از جمله اقدامات مفیدی است که می تواند به دیده شدن شما کمک شایانی نماید تا به صورت آنلاین مشتریان مناسب خود را جذب کنید. شرکت سئوکار با سالها تجربه می تواند در این روش بازاریابی به شما کمک نماید.