تور پاییز 1403لحظه آخر

برج ایفل فرانسه، یکی از معروف‌ترین و پر بازدید‌ترین سازه‌های جهان است. این برج آهنین زیبا، نمادی مستحکم و استوار برای فرانسه و شهر محبوب پاریس به حساب می‌آید. قطعا برای یک بار هم که شده، نام برج ایفل را توسط افراد مختلف شنیده‌اید و به منحصر به فرد بودن آن پی برد‌ه‌اید. امروز در هم اقلیم با یک جاذبه گردشگری و یک راهنمای سفر دیگر در خدمت شما هستیم تا با هم تک‌تک اطلاعات این برج مشهور را بررسی کنیم.

آشنایی با برج ایفل

برج ایفل که اکنون پربازدیدترین جاذبه جهان است، در سال ۱۸۸۹ میلادی، توسط شخصی به نام “گوستاو ایفل” ساخته شد و اکنون به عنوان نماد فرانسه- پاریس شناخته می‌شود. این برج، تا سال ۱۹۳۰ و به مدت ۴۱ سال، بلندترین سازه جهان بود. این سازه ۳۲۵ متری، تا کنون بیش از ۲۰۰ میلیون بازدید کننده داشته است و همچنان سالانه حدود ۷ میلیون نفر از این برج دیدن می‌کنند.

اجاره روزانه خانه در تهران

ایفل، به مناسبت صدمین سالگرد انقلاب فرانسه بازگشایی شد. در ساخت برج ایفل ۲٫۵ میلیون پیچ و مهره استفاده شده که تمام آن‌ها توسط کارخانه‌ای در نزدیکی خود برج و در شهر پاریس، به بهترین نحو ممکن ساخته شده است.

برج ایفل

جالب است بدانید ساخت این برج یک و نیم میلیون فرانک هزینه داشت که این مقدار، تنها یک چهارم هزینه پیش‌بینی شده بود. چهار ستون یا پایه به قطر ۷٫۵ متر در زیر این برج، وظیفه به دوش کشیدن وزن برج را دارند که به اصطلاح به آن‌ها “کفش‌های ایفل” می‌گویند.

آسانسورهای برج ایفل

قطعا بالا رفتن از پله‌های این برج برای همه جذابیت خاصی دارد. اما وجود آسانسور برای این برج یک نیاز است. لذا سازندگان به دنبال راهی برای نصب آسانسور برای این برج غول پیکر بودند. ساخت آسانسور طبقه اول به راحتی انجام شد. اما برای ادامه، به دلیل شیب برج، کار بسیار دشوار شد. تا این که شرکتی به نام Otis پروژه ساخت را بر عهده گرفت و آسانسور تا طبقه دوم نیز تکمیل شد.

اما سخت‌ترین مرحله ساخت بالابر در طبقه سوم بود. این قسمت توسط فردی به نام Leon Edoux ساخته شد. در حال حاضر برای استفاده از آسانسور‌های برج ایفل ابتدا می‌بایست خود را با دو آسانسور به ظرفیت ۲۵ نفر به طبقه دوم برسانید. سپس سوار آسانسوری دیگر به ظرفیت ۶۵ نفر شوید. لازم است بدانید برای استفاده از پله‌ها باید از ۱۷۱۰ پله بالا بروید که این کار حدود یک ساعت زمان می‌برد. اما با استفاده از بالابر‌ها می‌توانید در کمتر از چند دقیقه خود را به بالای برج برسانید.

حالا که به فرانسه سفر کرده‌اید از قلعه‌های معروف آن هم دیدن کنید

نورپردازی برج ایفل

این برج به وسیله لامپ‌هایی به رنگ قرمز، سفید و آبی چراغانی شده است که باعث جذابیت دوچندان این برج می‌شود. همچنین پروژکتور‌هایی نیز در هر طبقه وجود دارند که نورپردازی بی‌نقص این برج را کامل می‌کنند.

برج ایفل

حیاط برج ایفل

این میدان وسیع، به نوعی ورودی برج ایفل می‌باشد. پس از وارد شدن به این حیاط تصور ذهنی‌تان نسبت به رمانتیک بودن این برج عوض خواهد شد و با سازه‌ای آهنی و زمخت رو به رو خواهید شد که بسیار عظمت دارد. اگر شب به بازدید از برج بروید، در حیاط برج ایفل می‌توانید ساکنان پاریس، خوانندگان و نوازندگانو … ببینید. همچنین افراد زیادی در این محل به اسکیت بازی می‌پردازند که نمایی زیبا را به وجود خواهد آورد. که البته اختصاص دادن زمان برای نشستن زیر این برج کاری بسیار لذت بخش می‌باشد.

طبقه اول برج ایفل

پس از تهیه بلیط می‌توانید وارد این برج شوید. در طبقه اول با چیزهای جالبی مواجه می‌شوید. ابتدا کف شیشه‌ای توجه‌تان را جلب خواهد کرد. ممکن است قدم زدن بر روی سطحی شیشه‌ای کمی ترسناک به نظر برسد اما قطعا جالب خواهد بود. همه چیز به راه رفتن روی شیشه ختم نمی‌شود. در جایی دیگر از طبقه اول، شاهد تصاویری چند بعدی خواهید بود که برج ایفل را در زمان‌های مختلف شبانه روز به تصویر کشیده است. در این مکان می‌توانید تصاویری فوق‌العاده از برج ایفل و شهر پاریس را تماشا کنید.

طبقه اول برج ایفل

همچنین در این طبقه می‌توانید با استفاده از نمایشگرهای لمسی مخصوص با آداب و رسوم خاص فرانسه آشنا شوید و با لمس کردن صفحه، چرخی در تاریخ فرانسه بزنید. البته جدا از این‌ها، طبقه اول دارای رستورن‌ها، کافه‌ها و کتابخانه و مکان‌های تفریحی نیز می‌باشد که می‌توانید بخشی از وقت خود را در آنجا بگذرانید.

طبقه دوم برج ایفل

طبقه دوم این برج، بسیار شگفت‌انگیزتر از طبقه اول است و قطعا تماشای مناظر و نمای بیرونی، شما را متحیر خواهد کرد. در این طبقه می‌توانید با استفاده از تلسکوپ‌های مخصوص آسمان را تماشا کرده و لذت برید.  البته بیشتر این طبقه به رستوران و کافه‌ها اختصاص داده شده است.

برج ایفل

بالاترین نقطه برج ایفل

اینجا انتهای داستان نیست! بهترین بخش برای تماشای مناظر اطراف در سکوی بازید ۲۷۶ متری قرار دارد که برای رسیدن به آن باید از طبقه دوم هم عبور کنید. بهترین زمان برای تماشای مناظر اطراف، پس از غروب آفتاب است. در این زمان چراغ‌های شهر روشن شده و می‌توانید درخشش زیبای شهر پاریس را تماشا کنید و غرق در آرامش شوید.

اتاق گوستاو ایفل

در طبقه اول و ارتفاع ۵۸ متری این برج، دفتر گوستاو ایفل ساخته شده است. این دفتر برای زنده نگه داشتن خاطره وی و همچنین آشنایی بازدید کنندگان با او مورد بازدید عموم قرار می‌گیرد و در آنجا مجسمه و کتاب‌های مورد علاقه آقای ایفل را می‌توانید مشاهده کنید.

قسمت کودکان

در طبقه اول این برج بخشی مخصوص کودکان قرار دارد که کودکان می‌توانند علاوه بر بازی و سپری کردن لحظات خوش، با برج ایفل آشنا شوند و اطلاعات خود را بالا ببرند. این مکان مناسب برای کودکان ۶ تا ۱۰ سال است.

برج ایفل

هزینه بلیط برج ایفل

برای ورود به برج ایفل می‌بایست بلیط تهیه کنید که می‌توانید این کار را به صورت آنلاین و یا به صورت حضوری انجام دهید.

هزینه بلیط طبقه اول و دوم برای بزرگسالان ۱۱ یورو و برای کودکان چهار تا یازده سال، ۴ یورو است. اگر قصد تماشای سکوی بازدید را بر فراز برج یفل دارید، می‌بایست برای بزگسالان، ۱۳ یورو و کودکان چهار تا یازده سال ۸ یورو بپردازید.

خوب است که بدانید، ورود کودکان زیر ۴ سال رایگان و ساعات بازدید از برج، ۹ صبح تا ۱۱ شب است. همچنین در هنگام بازدید می‌توانید با مقداری هزینه اضافی درخواست راهنما کنید تا با تمام اطلاعات ایفل آشنا شوید.

در آخر اگر به پاریس سفر می‌کنید به هیچ وجه تماشای برج ایفل را از دست ندهید. به انتخاب مردم اعتماد داشته باشید و از پر بازدیدترین جاذبه جهان نهایت لذت را ببرید. پیشنهاد می‌کنیم اگر از علاقه‌مندان به پاریس هستید، پیش از سفر خود، راهنمای سفر به این شهر را مطالعه بفرمایید.

اما اگر می‌خواهید برج ایفل را از دید دیگری مشاهده کنید در ادامه باز هم با ما همراه باشید.

گوستاو ایفل: یک مهندس پرشور

ایفل که یک مهندس با تحصیلات بود، شرکتی را تأسیس و توسعه داد که متخصص در کار سازه‌های فلزی بود که برج ایفل تاج موفقیت آن بود. او سی سال آخر عمر خود را وقف تحقیقات تجربی خود کرد. او در سال ۱۸۳۲ در دیژون به دنیا آمد و در سال ۱۸۵۵، همان سالی که پاریس میزبان اولین نمایشگاه جهانی بود، از Ecole Centrale des Arts et Manufactures فارغ‌التحصیل شد.

او چندین سال را در جنوب غربی فرانسه گذراند، جایی که بر روی پل بزرگ راه‌آهن در بوردو نظارت کرد و پس‌ازآن در سال ۱۸۶۴ به‌عنوان «سازنده»، کسب‌وکار تخصصی خود را در سازه‌های فلزی راه‌اندازی کرد. کار برجسته و متفاوت او به‌عنوان یک سازنده با کار بر روی پل راهرو  پورتو  بر روی رودخانه دورو در سال ۱۸۷۶، ‌راه گارابیت در سال ۱۸۸۴، ایستگاه راه‌آهن Pest در مجارستان، گنبد رصدخانه نیس و ساختار مبتکرانه مجسمه آزادی مشخص شد و سرانجام در سال ۱۸۸۹ با برج ایفل به اوج خود رسید. این تاریخ نشان‌دهنده پایان کار او به‌عنوان یک کارآفرین است.

یک میراث بین‌المللی

ایفل صدها سازه فلزی از انواع مختلف در سراسر جهان ساخت. پل‌ها، و به‌ویژه پل‌های راه‌آهن، زمینه کاری موردعلاقه او بودند، اما او همچنین به خاطر کارهای سازه‌ای فلزی و تأسیسات صنعتی خود شهرت یافت. کار او با تعداد زیادی ساختمان زیبا برجسته شد، که در میان آن‌ها، دو بنا از برجسته‌ترین آن‌ها، بنای دوقلوی راهرو پورتو و پل گارابیت در منطقه کانتال فرانسه هستند. از دیگر آثار برجسته وی که در آن ابتکار و اختراعات ناب شرکت ایفل کاملاً مشهود است می‌توان به پل‌های “قابل‌حمل” که در سراسر جهان به‌صورت “کیت” فروخته می‌شوند، ساختار مبتکرانه مجسمه آزادی در نیویورک و البته خود برج ایفل، اشاره کرد.

پاناما: پروژه‌ای عظیم و فاجعه‌بار

در سال ۱۸۸۷ ایفل موافقت کرد که قفل کانال پاناما را بسازد. این پروژه  یک کار بزرگ بود که توسط فردیناند دی لسپس به‌خوبی مدیریت شد، اما با بزرگ‌ترین رسوایی مالی قرن پایان یافت.

این بزرگ‌ترین قرارداد در کل دوران حرفه‌ای ایفل در تجارت بود و همچنین قراردادی بود که بیشترین ریسک را داشت. اما با توجه به خطری که ایفل با آن روبرو بود، مزایای مالی عمده و ضمانت‌های محکمی به او اعطا شد که به او اجازه می‌داد به‌محض شروع کار سود خود را جمع‌آوری کند. علی‌رغم مراقبت‌هایی که ایفل در این پروژه انجام داد، انحلال شرکت ساخت کانال، Compagnie du Canal، در ۴ فوریه ۱۸۸۹، منجر به کیفرخواست وی برای کلاه‌برداری در کنار دلسپس و پسرش شد و ایفل به دو سال زندان محکوم شد. ایفل ۲۰۰۰ فرانک جریمه شد. با به خطر افتادن آبرو و حیثیتش، ایفل از تجارت کناره‌گیری کرد. این حکم بعداً توسط بالاترین دادگاه تجدیدنظر، Cour de Cassation لغو شد و او را از تمام تعهدات مربوط به اتهامات آزاد کرد، که به هرگونه اقدام دادگاه بعدی علیه او پایان داد.

بازگشت به ریشه‌های او: تحقیقات علمی

ایفل در بازنشستگی پس از رسوایی پاناما، سی سال آخر عمر خود را وقف یک حرفه پربار به‌عنوان یک دانشمند کرد. اول‌ازهمه، او تصمیم گرفت تا یک کاربرد عملی برای برج ایفل بیابد، که فقط بیست سال بود از ساخت آن می‌گذشت. او، این برج را در آزمایش‌های مقاومت در برابر باد، به‌عنوان پست رصد هواشناسی و بالاتر از همه به‌عنوان دکل هوایی غول‌پیکر برای علم جدید پخش رادیویی به کار گرفت.

برج ایفل

او داده‌های هواشناسی را در پست‌های نصب‌شده در املاک مختلفش جمع‌آوری کرد و در همان زمان تحقیقات خود را در زمینه آئرودینامیک، ساخت تونل بادی دنبال کرد. تونل بادی اول درست در پای برج ایفل قرار گرفت، سپس تونل دوم را در  ۱۹۰۹ساخت که بسیار بزرگ‌تر بود و اجرای آن را در خیابان Boileau در پاریس، پیگیری کرد. این تونل باد اخیر هنوز در خدمت است. او در ۲۷ دسامبر ۱۹۲۳ در سن ۹۱ سالگی درگذشت.

دفتر گوستاو ایفل (بازسازی تاریخی)

در بالای برج ایفل، دفتر گوستاو ایفل را که به وضعیت اولیه خود بازیابی شده است،  می‌توانید کاوش کنید. این صحنه که شبیه مدل‌های مومی است، خالق برج و دخترش کلر را در حال استقبال از مخترع مشهور آمریکایی؛ توماس ادیسون، به تصویر می‌کشد. در میان چیزهای دیگر می‌توانید گرامافونی را که به‌عنوان هدیه به گوستاو ایفل تقدیم می‌کند نیز ببینید.