فهرست محتوا
مکان های دیدنی بردسکن
بردسکن یکی از شهرهای استان خراسان رضوی است و در حدود سیصد کیلومتری مشهد قرار دارد.این شهر در قدیم بر سر یکی از راه های تجاری اصلی خراسان به سایر نقاط کشور قرار داشت. بردسکن دارای قدمتی کهن می باشد که آثار باستانی آن نیز گواه بر این حقیقت می باشند اگر قصد سفر به خراسان و شهر بردسکن را دارید در ادامه همراه مجله هم اقلیم باشید تا با مکان های دیدنی بردسکن بیشتر آشنا شوید.
برج علی آباد
برج علی آباد یکی از بناهای تاریخی قرن ۸ ه.ق است که در ۱۲ کیلومتری شمال شرقی بردسکن در روستای کشمر واقع شده است. این بنا در سال ۱۳۱۰ بعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این برج بر روی بقایا و خرابه های قلعه کهن به نام کوشک ساخته شده است. قدمت این بنا به دوره اشکانیان و کیانیان بر میگردد.
مناره فیروز آباد بردسکن
این اثر تاریخی در ۲۰ کیلومتری جنوب بردسکن و در میان دهستان شهر آباد قرار دارد. قرائن و شواهد باستان شناسی موید آثار زیستگاهی از صدر اسلام تا سده هفتم هجری در نزدیکی این بنا است. مناره مزبور با ظاهری استوانهای شکل و با ارتفاع ۱۸ متر از نظر تزیینات و نحوه آجر چینی نشان دهنده معماری به سبک و شیوه رازی است . بنا دارای دو کتیبه در بالا و پایین با مضامین آیات قرآنی ، تاریخ بنیان اثر و بانی آن بوده که قرائت این خطوط بدلیل مخدوش بودن میسر نیست.
قلعه رحمانیه
این قلعه در روستای رحمانیه و در ۱۹ کیلومتری جنوب غربی بردسکن قرار گرفته و بنا بر مطالعات انجام شده قدمت آن به قرون ۸ تا ۱۲ ه.ق باز می گردد. قلعه رحمانیه دارای پلانی دایره ای شکل می باشد که نحوه قرار گرفتن ان در ارتفاع موید این نکته است که قلعه رحمانیه یکی از ابنیه نظامی و مستحکم دوران خود بوده است. فضاهای داخلی نیز به صورت دایره ای و متحد المرکز ساخته شده اند و در ساختار آن از ملات کاهگل و خشت استفاده شده است.
رباط کبودان
مربوط به دوره قاجار است و در شهرستان بردسکن، روستای کبودان واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۸ شهریور ۱۳۷۷ با شمارهٔ ثبت ۲۱۰۶ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. به قولی واقف این رباط (حاجی میرزا احمدی مجتهد کاشمری) بوده و به سعی و اهتمام (کربلائی غلامرضا طبسی)بنیان شده است. شالوده رباط سنگی است و با طرح و نقشه یک ایوانی مشتمل بر حیاط مرکزی، دوازده اتاق، نماز خانه، محل نگهداری چهار پایان (اصطبل) و… میباشد.
آرامگاه عبدل آباد
مقبره عبدل آباد در فاصله ۲۵ کیلومتری از جنوب خاوری بردسکن قرار دارد. این بنا بقعهای خشتی آجری به ارتفاع ۱۰ متر میباشد که گنبدی بر فراز آن ساخته شده و فضای داخلی آن در قسمت زیر گنبد و بخشی از دیوارهای داخلی منحصر به گچبریهای سادهاست، بنا متعلق به سده هشتم هجری میباشد.
مسجد جامع سیف آباد
این بنای مذهبی در ۱۰ کیلومتری جنوب بردسکن و در روستای سیف آبادواقع شده است و از جاذبه های گردشگری بردسکن استش. داخل بنا و پوشش زیر گنبد با آجرهای خفته راسته تزئین شده است . بنا بر شواهد معماری مسجد جامع سیف آباد با ساختار یک ایوانی در سده سیزدهم هجری بنیان گردیده است.
امام زاده الله آباد
مزار امام زاده الله آباد در روستای الله آباد در ۲۲ کیلومتری بردسکن قرار گرفته و از جاذبه های گردشگری بردسکن است. بنای امام زاده دارای نقشه ای چهار گوش است.با نگرش به شواهد این بنای مذهبی احتمالاً در عصر صفویه ساخته شده و از گذشته تا کنون برای مردم منطقه مکانی مقدس به شمار می رفته که برای اهدای نذورات به ان جا می روند.
دره آسیاب خوشاب
این دره یکی از مناطق خوش آب و هوای شهرستان بردسکن است که در شمال این ناحیه واقع شده است. منطقه شمالی بردسکن دارای کوهپایههایی زیبا و خرم و کوههایی نسبتاً رفیع نظیر: کوه سرخ، چهل دختر و بغل داغ میباشد که درههای سرسبز در میانه آنها واقع شدهاند. دره آسیاب خوشاب از تنوع گیاهی مطلوبی برخوردار است و در آن انواع درختان مثمر و غیر مثمر رشد نمودهاند.
کفه نمکی بردسکن
منطقه طبیعی کفه نمک در جنوب شهرستان بردسکن و در ۱۲ کیلومتری جنوب روستای رحمانیه در بخش شهرآباد قرار دارد. جلوههای زیبای بلورهای نمک در حال شکلگیری، تراکم ساختاری بلورهای نمک بر روی شنزارها، ایجاد چالههای نمکی و حوضچههای آب حاصل از تعریق خاک از دیگر ویژگیهای منحصر به فرد این زیستگاه طبیعی است و آن را در کشور و منطقه به یک زیستگاه منحصر به فرد تبدیل کردهاست.