تور پاییز 1403لحظه آخر

آرامگاه کوروش بزرگ یکی از مشهورترین جاذبه های گردشگری ایران است که در استان فارس قرار دارد.کوروش بزرگ بنیان‌گذار سلسله هخامنشیان ، یکی از مشهورترین پادشاهان ایران است که در بین مردم نیز از محبوبیت زیادی برخوردار است.او در زمان سلطنت خود به پادشاهی عادل و مردم دوست مشهور بود.با مجله گردشگری هم اقلیم همراه باشید تا با این پادشاه بزرگ و آرامگاه او آشنا شوید.

مختصری از کوروش بزرگ

همانطور که گفتیم کوروش بزرگ بنیان گذار حکومت هخامنشی بود و بین سال های ۵۲۹ تا ۵۵۹ پیش از میلاد بر مناطق زیادی از آسیا فرمانروایی کرد.در اسناد تاریخی اینطور بیان شده است که کوروش در جنگ با قبیله ای به نام ماساژت‌ها که یک قبیله ایرانی‌تبار بود دچار زخم شدید شد و پس از ۳ روز درگذشت.پیکر این مرد بزرگ به پاسارگاد منتقل و به خاک سپرده شد.البته گفته های دیگری نیز در مورد نوع مرگ کوروش وجود دارد.

اجاره روزانه خانه در تهران

آرامگاه کوروش

از جملات معروفی که به محبوبیت کوروش افزود این بود که او در وصیت نامه خود گفته بود : پس از مرگم بدنم را مومیایی نکنید و طلا و زیور آلات و یا امثال آن نپوشانید،زودتر آن را در آغوش خاک پاک ایران قرار دهید تا ذره ذره‌های بدنم خاک ایران را تشکیل دهد.

آرامگاه کوروش کجاست؟

آرامگاه کوروش بزرگ بنایی ساده اما با معماری منحصر به فرد است که در یک کیلومتری جنوب غربی کاخ های پاسارگاد قرار دارد.این بنا که از همه جای دشت مرغاب پیداست در سال ۲۰۰۴ میلادی به عنوان زیر مجموعه پاسارگاد تحت شماره ۱۱۰۶ در میراث جهانی یونسکو ثبت شده است.

بنای آرامگاه ۲۵۰۰ سال است که در برابر عوامل مخرب طبیعی و غیر طبیعی پایداری کرده و هنوز پابرجاست.زیربنای اصلی آن سکویی اسن که به شکل یک مستطیل ساخته شده.در مجموع بنا دارای دو قسمت مجزا است،یکی سکوی سنگی که دارای ۶ پله است و دیگری یک اتاق با سقف شیروانی بر فراز پله ششم.

کوروش عکس

ارتفاع بنا حدود ۱۱ متراست.پله‌ی اول ۱۶۵ سانتی متر ، پله‌ی دوم و سوم ۱۰۵ سانتی متر و پله‌ی چهارم و پنجم و ششم هرکدام ۵۷٫۵ سانتی متر ارتفاع دارند.پهنای سکوها نیم متر است.

نکته جالب این است که تمام بخش های بیرونی آرامگاه در هفت طبقه روی هم ساخته شده اند.احتمالا هدف طراح بنا از این کار نشان دادن قداست عدد ۷ بوده است.

سنگ بنای آرامگاه از سنگ های آهکی سفید و متمایل به زرد تشکیل شده است که احتمال می‌رود از معدن سیوند استخراج شده باشد.معدن سیوند در فاصله ۳۰ کیلومتری از پاسارگاد قرار دارد.

در قرن ۱۹ افرادی از این آرامگاه بازدید کردند و در نوشته هایی که ثبت کردند از ستون‌ها و سایر بناهای اطراف حرف زده اند اما امروزه اثری از آن ها نمانده.

ارتفاع اتاقک آرامگاه دارای بیش از ۲ متر ارتفاع است و دیواره های آن حدود ۱٫۵ متر ضخامت دارد.در کف آرامگاه دو قطعه سنگ سنگین قرار دارد و سقف آن نیز سنگی است.عدم استفاده از ملات از نکات قابل توجه در معماری آرامگاه کوروش بزرگ است.

برخی کارشناسان معتقدند که پایداری این آرامگاه به دلیل استفاده از بست های فلزی دم چلچله ای در اتصال سنگ ها به یکدیگر است.

آرامگاه کوروش کبیر

در ادامه پیشنهاد می کنیم مطالب زیر را نیز دنبال کنید:

آدرس و دسترسی به آرامگاه کوروش بزرگ

آدرس : استان فارس ، سعادت شهر ، بخش هخامنش ، روستای مادر سلیمان

دسترسی : برای رفتن به پاسارگاد با وسیله نقلیه شخصی ابتدا باید به شیراز رفته و از شیراز راهی پاسارگاد شوید. گردشگرانی که قصد سفر از تهران را دارند باید ۸۰۰ کیلومتر را طی کنند.

اگر قصد رفتن به آرامگاه کوروش با وسایل نقلیه عمومی را دارید به شیراز رفته و با استفاده ار وسایل نقلیه ای که مقصد آن ها سعادت شهر است خود را به مقبره کوروش برسانید.بدین منظور می‌توانید به پایانه مسافربری شهید کاراندیش و علی‌بن حمزه مراجعه کنید.با استفاده از این وسیله نقلیه شما به پایانه تاکسیرانی سعادت شهر خواهید رسید و از آنجا با استفاده از تاکسی راهی پاسارگاد می‌شوید.