فهرست محتوا
جاذبه های دیدنی تاکستان
تاکستان در استان قزوین قرار دارد. با شنیدن نام تاکستان ذهن ما ناخودآگاه به یاد باغهای انگور این شهر میافتد. آثار تاریخی شهر تاکستان نشان از وجود این شهر در دوران پیش از اسلام دارد. سفر به تاکستان و گشتوگذار در باغهای انگور و آثار تاریخی آن تجربهای وصفنشدنی است.شهرستان تاکستان در مسیر تونل توسعه تهران به غرب کشور واقع شده است.در ادامه همراه هم اقلیم باشید تا با جاذبه های دیدنی تاکستان بیشتر آشنا شوید.
بقعه پیر تاکستان
بقعه پیر، بنایی است به شکل مربع مستطیل که در جنوب شرقی تاکستان واقع شده است. این بنا در نهایت سادگی شیوه معماری استواری دارد و از استحکام و زیبایی آجر کاریهای دوره سلجوقی بهرهمند است. این آجرکاریها در نمای ورودی و نیز در قسمت داخلی هشت وجهی زیر گنبد به خوبی نمایان است. در این قسمت نگارههایی به شکل صلیب شکسته و تکههای کوچک گچبری مشاهده میشود.
امامزاده کمال
امامزاده کمال (ضیاء آباد) مربوط به سدهی ۹ ه.ق است و در شهرستان تاکستان، روستای ضیاءآباد واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۷ آذر ۱۳۷۷ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. ساختمان این امامزاده بنایی شش ضلعی است که تماماً از آجر ساخته شده و طول هر ضلع آن ۳/۹۵ متر است. در قسمت فوقانی بنا گنبد مخروطی شکلی واقع شده است. بخش پایین گنبد استوانهای بوده که در حدود ۱/۴۰ متر ارتفاع دارد و پیرامون آن تا لبههای ششگانه بدنه بنا، فاصله بسیار کمی دارد.
قلعه دختر تاکستان
لعه دختر در ۲۰ کیلومتری شهرستان تاکستان در حوالی ضیاءآباد و در مجاورت روستای آبکلو بر بالای یک کوه سنگی قرار دارد. این قلعه که بقایای دژ عظیم و شکوهمندی متعلق به دوره ساسانی میباشد از کیلومترها مسافت قابل مشاهده است. این قلعه از سه طرف به پرتگاههای عمیق منتهی میشود و تنها راه ورود به آن از سوی جنوب است. در مسیر منتهی به قلعه آثاری از سکوهای متعدد مشاهده میشود که نشانگر آن است که در زمان آبادانی قلعه این پلهها جهت دسترسی به آن ساخته شدهاند. دیوار بلندی که با سنگ لاشه و ملاط ساخته شده است و ضخامت بیش از ۳/۶۰ متر دارد، از استحکام و پایداری این دژ دفاعی حکایت دارد.
امامزاده ولی
امامزاده ولی مدفن یکی از از نوادگان امام موسی کاظم (ع) میباشد که در بخش ضیاآباد شهرستان تاکستان قرار دارد و از آثار دوره ایلخانی است. بنای امامزاده بر روی سکوی سنگی نسبتاً کوتاهی قرار دارد و اِزاره آن با قطعه سنگهای قهوهای در دو ردیف تا ارتفاع ۱/۱۰ متر ساخته شده و بقیه آن با آجرهای ساده، کار شده است.
منطقه شکار ممنوع خراسانلو
منطقه شکار ممنوع خراسانلو با منطقه حفاظت شده باشگل تاکستان همجوار می باشد که وسعت این منطقه ۷۰۱۵۷هکتار می باشد. این منطقه کوهستانی بوده و با میزان بارندگی بالای ۴۰۰ میلیمتر در سال است. در منطقه تیراندازی و شکارممنوع خراسانلو بیش از ۱۷۰ گونه گیاهی و ۳۵ گونه جانوری شناسایی شده است. وشش گیاهی منطقه تقریباً خوب، اما تا حدی فقیر است و شامل ۹ تیپ گیاهی می باشد که ۴۴ روستا در این منطقه وجود دارند و از ۲۵ کیلومتری شمال غربی ابهر شروع و تا حدود ۳۰ کیلومتری شرق این شهرستان ادامه دارد. بات.جه به اینکه نزدیک به یک دهه از ممنوعیت شکار در این منطقه می گذرد، این اقدام در حفظ گونه های جانوری کاملاً مؤثر بوده است.