جاهای دیدنی اصفهان بیشمار است به همین دلیل اصفهان همان شهری است که همه ما آن را به نام نصف جهان میشناسیم. علت این لقب هم این است که جاهای دیدنی اصفهان تنوع بسیار زیادی دارند.
جاذبههای تاریخی دیدنی و جاهای طبیعی فراوانی در اصفهان وجود دارند. تمام این جاذبههای متنوع اصفهان، آن را به شهری دوستداشتنی برای مسافران تبدیل کرده است.
قرار است سفری شیرین و در عین حال کوتاه به تمام این جاذبهها داشته باشیم. اگر نمیدانید در سفر به اصفهان از کجا شروع کنید، این مطلب را بخوانید تا هیچ کدام را از دست ندهید.
فهرست محتوا
نقشه جاهای دیدنی جاهای دیدنی اصفهان
نقشه جاهای دیدنی اصفهان در زیر آمده است. هر کدام از این دیدنیها در اصفهان مشخص شده است.
مکانهای تاریخی اصفهان
· میدان نقش جهان
میدان نقش جهان نماد تمام دیدنیهای تاریخی اصفهان است. این میدان بزرگ که جزو بزرگترین میدانهای جهان به شمار میرود، در دوران صفویه و زمان پادشاهی شاه عباس صفوی ساخته شد.
دور تا دور این میدان حجرههای متنوعی قرار گرفتهاند که صنایع دستی اصفهان را میفروشند.
آدرس: اصفهان، شمال شهر اصفهان، غرب خیابان حافظ
بیایید از همین جا گشتی دور میدان نقش جهان بزنیم و جاذبه های میدان نقش جهان را در همین مجله یکجا ببینیم!
· عمارت عالی قاپو
عمارت عالی قاپو در گذشته ورودی اصلی اصفهان به سایر عمارتهای مهم شهر بوده است. در اصل شاه عباس اول صفوی این عمارت را در اصفهان ساخت تا قدرت و شکوه حکومتش را نشان بدهد.
الحق که این کار را به خوبی انجام داد. آنچه در معماری عالی قاپو بسیار جالب توجه است، ستونهای عمارت است که همگی از جنس چوب هستند. این عمارت و سردر ورودی زیبایش یکی از بهترین جاهای دیدنی اصفهان برای عکاسی است.
آدرس: اصفهان، میدان نقش جهان
· مسجد امام اصفهان
دوران پادشاهی شاه عباس صفویِ دورانی بود که تمام مکانهای دیدنی اصفهان متولد شدند. مسجد امام نیز یکی دیگر از آنهاست. مسجد امام که حالا کاشیکاریها و حجاریهای آن هر بینندهای را به خود جذب میکند، به دستور شاه عباس اول صفوی ساخته شد.
این مسجد در آن دوران مهمترین مسجد شهر بوده و در کنار بناهای مهم دیگری مانند عمارت عالی قاپو و مسجد شیخ لطفالله ساخته شد.
آدرس: اصفهان، ضلع جنوبی میدان نقش جهان.
ساعت ورودی: در نیمه اول سال از ساعت ۹ تا ۱۲ و در نیمه دوم سال از ساعت ۱۴ تا ۱۷.
هزینه ورودی: ۵۰۰۰ تومان برای گردشگران داخلی و ۵۰۰۰۰ تومان برای گردشگران خارجی.
· مسجد جامع اصفهان
مسجد جامع اصفهان، قدیمیترین و پر رمز و رازترین جاذبه دیدنی اصفهان باشد. درباره تاریخچه این مسجد حدس و گمانهای متفاوتی وجود دارد.
آنچه با اطمینان میتوان درباره این مسجد گفت این است که ساخت آن از دوران قبل از اسلام در ایران آغاز شده بود. آنچه امروز از مسجد جامع میبینیم، حاصل مرمتها و اضافه شدن تزیینات مختلف در دورانهای مختلف مانند دوران سلجوقی و صفوی است.
مسجد جامع حالا به موزهای بدل شده که داستان تحویل معماری ایران در طول سالهای مختلف را روایت میکند.
آدرس: اصفهان، میدان قیام، خیابان علامه مجلسی.
ساعت بازدید: از ساعت ۹ تا ۱۱ صبح و از ساعت ۱۳ تا ۱۶ بعدازظهر.
هزینه ورودی: ۵۰۰۰ تومان برای گردشگران داخلی و ۵۰،۰۰۰ تومان برای گردشگران خارجی.
· مسجد شیخ لطف الله
مسجد شیخ لطف الله، یادگاری دیگر از شاه عباس صفوی است که حالا به یکی از مهمترین مکانهای گردشگری اصفهان تبدیل شده است. این مسجد به دست استاد محمدرضا اصفهانی و به صورت اختصاصی برای خاندان پادشاه ساخته شد. حالا مسجد شیخ لطف الله جزو برترین سازههای جهان قرار گرفته است.
کاشیکاری مختلف، نداشتن مناره، نورپردازیهای جذاب و خلاقانه و ورودی ۲۸متری مسجد و دهها ویژگی دیگر این مسجد را از سایر مساجد متمایز میکند.
شیخ لطف الله نیز یکی از عارفان ارزشمند دوران صفوی بود که به دعوت شاه عباس از لبنان به ایران نقل مکان کرده. شاه عباس نیز به افتخار او نام این مسجد را انتخاب کرد.
آدرس: اصفهان، ضلع شرقی میدان نقش جهان.
ساعت بازدید: در نیمه اول سال ساعت بازدید از ۹ تا ۱۲:۳۰ و ۱۴ تا ۱۷ و در نیمه دوم سال از ساعت ۹ تا ۱۱:۳۰ و ۱۳ تا ۱۶:۳۰ است.
هزینه ورودی: ۵۰۰۰ تومان.
· حمام شیخ بهائی
به یکی دیگر از جاهای اسرارآمیز اصفهان میرسیم. حمامی بزرگ و رازآلود که گرمایش تمام آب آن فقط از طریق یک شعله انجام میشد. حالا اما متأسفانه آن شعله خاموش شده است.
این حمام در دوران صفوی و به دست دانشمند بزرگ، شیخ بهائی شاخته شد. برخی علت خاموش شدن شعله را بیدقتی در حین انجام تحقیقات میدانند.
معماری این حمام مانند سایر حمامها عمومی ایران بوده و تنها نکته منحصربهفرد آن، نحوه گرمایش حمام است.
آدرس: خیابان عبدالرزاق اصفهان، کوچه شیخ بهائی.
ساعت بازدید: در حال حاضر به دلیل مرمت و بازسازی، امکان بازدید وجود ندارد.
· پل خواجو
پل خواجو از جاهای دیدنی اصفهان در شب است؛ البته به شرطی که آب زایندهرود جاری باشد و صدای آن روح شما را نوازش دهد.
پل خواجو نیز از بناهای ساختهشده در دوران صفویه است که عاملی مهم در ادامه حیات اصفهان به شمارمیرود. نحوه ساخت این پل به گونهای است که در هنگام وقوع سیل، مسیر آب را منحرف میکند.
با این کار نه تنها شهر آسیبی نمیبیند؛ بلکه سفرههای آبهای زیرزمینی نیز پر میشوند. پل خواجو عجایب زیادی دارد که از آنها میتوان به مجسمههای شیر سنگی و شمع پل خواجو اشاره کرد.
تفاوت این پل با سیوسه پل در معماری زیبا و وجود ساختمانی مخصوص اقامت پادشاه در میان پل است.
آدرس: انتهای خیابان کمالالدین اسماعیل اصفهانی.
درباره پل خواجو و راز و رمزهای معماری آن بیشتر بخوانید.
· کلیسای وانک
در دوران جنگ صفویان با عثمانیها، شاه عباس صفوی محلهای در اصفهان به نام جلفا را به ارامنه اهدا کرد. پس از سکونت ارامنه در این محله، حکایت جدیدی در این مجله آغاز شد.
کلیسای وانک تنها یکی ازکلیساهای ساخته شده در آن زمان است. کلیسای وانک، کلیسایی با معماری ساده و در عین حال دیدنی است که گذر زمان آثار هنری هنرمندان مختلفی را در گوشه و کنار آن به یادگار گذاشته است.
حالا این کلیسای دیدنی بخشهای مختلفی دارد و در هر بخش آن نقش و نگارهای مختلفی را خواهید دید.
آدرس: محله جلفا، خیابان نظر شرقی، کوچه کلیسای وانک
ساعت بازدید: هرروز از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۳:۳۰ و از ساعت ۱۶ تا ۱۸:۳۰.
هزینه بازدید: ۱۵۰۰۰ تومان برای گردشگران داخلی و ۵۰۰۰۰ تومان برای گردشگران خارجی.
اگر سفر به مرکز ایران را مدنظر قرار دادهاید، بعد از اصفهان به شیراز بروید و جاذبه های شیراز را که در زیبایی بیشباهت به اصفهان نیست، ببینید.
· سی و سه پل
سی و سه پل یکی دیگر از مکانهای تاریخی اصفهان است که این مکان هم در دوران شاه عباس صفوی اول ساخته شد. جالب است بدانید که این پل حاصل هنر پسر محمدرضا اصفهانی، معمار خلاق مسجد شیخ لطف الله است. در گذشته این پل طولانی میزبان جشنهای مختلفی در ایران بوده است.
برخی نیز میگویند نام این پل به آناهیتا، الهه آب برمیگردد. از زیباترین مناظر اصفهان، پل سی و سه پل در شب است که نورپردازیهای خیرهکنندهای دارد. حالا اما با زایندهرودی که خشک شده است، این پل دیگر صفای قدیم را ندارد.
آدرس: ابتدای جنوبی خیابان چهار باغ بالا.
اگر راهی سفر به اصفهان شدید، یکی از جسورانهترین انتخابها این است که در هاستل رگ راگ یکی از معروفترین هاستلهای ایران بمانید!