مسجد ایاصوفیه استانبول همانطور که میدانید جاذبههای تاریخی زیادی در شهر استانبول وجود دارد که در سفر به استانبول میتوانند ساعتها و حتی روزها شما را سرگرم خود کنند. یکی از جاذبه های گردشگری و تاریخی استانبول مسجد ایاصوفیه است که امروز در سایت هم اقلیم به معرفی آن میپردازیم. با ما همراه باشید تا با این مسجد زیبا و دوست داشتنی آشنا شوید.
اگر در گوگل و یا موتورهای جستجوگر دیگر کلمهی استانبول را جستجو کنید، تصاویر زیادی از مسجد ایاصوفیه برای شما نمایان میشود. این موضوع به دلیل مهم بودن و محبوب بودن این بنا برای گردشگران استانبول است؛ حتی بسیاری از افراد این بنا را نماد استانبول میدانند. اگر میخواهید یک مسجد بسیار متفاوت دیگر را بشناسید، لطفا مطلب مسجد کریستالی مالزی را بخوانید.
فهرست محتوا
موقعیت مسجد ایاصوفیه استانبول
این مسجد تاریخی در مرکز شهر و در منطقه سلطان احمد قرار دارد. با توجه به قرارگیری آن در بخش اروپایی و پر رفت و آمد شهر، همواره گردشگران زیادی از آن که یکی از جاهای دیدنی استانبول است بازدید میکنند. مکان دقیق قرارگیری مسجد ، در میدان ایاصوفیه در محله سلطان احمد است. همچنین جاذبههای دیگری همچون مسجد سلطان احمد و کاخ توپکاپی نیز در نزدیکی ایاصوفیه قرار دارند.
تاریخچه ایاصوفیه
ساخت این بنای تاریخی به سال ۳۶۰ میلادی برمیگردد که به دستور کنستانتین دوم امپراطور بیزانس ساخته شد. در آن زمان استانبول قسطنطنیه نام داشت و مرکز امپراطوری بیزانسس بود.سال ها بعد در سال ۴۰۴ میلادی در شهر قسطنطنیه شورشی بزرگ رخ دارد و بخشی از ایاصوفیه که در آن زمان هاجیا صوفیا نام داشت در آتش سوخت. سپس در قرن ششم میلادی این بنا دوباره مورد بازسازی قرار گرفت و مجددا افتتاح شد.
در قرن ۱۵ میلادی در جنگ میان مسلمانان و امپراطوری بیزانس، مسلمانان به فرماندهی سلطان محمد فاتح جنگ را پیروز شدند و قسطنطنیه را فتح کردند. در پی این ماجرا قسطنطنیه مرکز خلافت عثمانیان شد و اسلامبول نام گرفت و کلیسای هاجیا صوفیا نیز به مسجد ایاصوفیا تبدیل شد.
در آخر با برپایی جمهوری ترکیه به رهبری آتاتورک، اسلامبول به استانبول تغییر نام داد و این مسجد نیز به موزه ایاصوفیه تبدیل شد.
معماری مسجد ایاصوفیه
در معماری این بنا هماهنگی زیبایی بین طاقها و ستونها دیده میشود که ظاهر آن را بسیار زیبا کرده است.۴ ستون بزرگ شبیه به پای فیل ، ۴ طاق این مسجد را بالا نگه داشتهاند و گنبد بزرگ ایاصوفیه نیز بر روی این ستونها قرار دارد. در ساقه گنبد مسجد ۴۰ پنجره در کنار هم قرار دارند که نور خورشید را وارد بنا میکند. ارتفاع گنبد از سطح زمین ۵۶ متر، عمق آن ۱۸ متر و قطر آن ۳۳ متر میباشد.
چطور به مسجد ایاصوفیه استانبول برویم ؟
برای بازدید از این مسجد میتوانید از وسایل نقلیه متنوعی استفاده کنید و به راحتی خود را به آن برسانید. در محله سلطان احمد شبکه اتوبوس، مترو و تراموا به خوبی پوشش داده شده است و گردشگران را به جاذبه های دیگری همچون، مسجد سلطان احمد و کاخ توپکاپی هدایت میکند.
ساعات بازدید: گردشگران استانبول میتوانند در تمامی روزهای هفته به غیر از دو شنبه از ساعت ۹ صبح تا ۱۹ به بازدید از این اثر تاریخی بپردازند. لازم به ذکر است در فصل پاییز و زمستان ساعات بازدید از ۹ صبح تا ۱۷ کاهش مییابد.