تور های پاییزی سلام پروازلحظه آخراجاره خودرو در دبی

جزیره ابوموسی

در این بخش از وب سایت مجله گردشگری هم اقلیم جزیره ابوموسی را به شما معرفی خواهیم کرد. برای آشنایی با این جزیره زیبا در خلیج فارس در ادامه با ما همراه باشید.

استان هرمزگان نام یکی از استان‌های جنوبی ایران است که در شمال تنگه هرمز قرار گرفته‌ است و قطب گردشگری و اقتصاد ایران است. این استان حدود ۶۸هزار کیلومتر مربع (کمابیش اندازه کشور گرجستان) مساحت دارد که از این نظر هشتمین استان کشور است. جنوب این استان را آب‌های گرم خلیج‌فارس و دریای عمان در نواری به طول تقریبی ۹۰۰ کیلومتر در برگرفته‌ است. به دلیل هم جواری با آب های خلیج فارس، این استان جزایر زیبا و متعددی دارد که یکی از این جزایر، جزیره ابوموسی است.

اجاره روزانه خانه در تهران

جزیره ابوموسی (Abu Musa) جزیره‌ای در جنوب خلیج‌فارس و بخشی از استان هرمزگان در جنوب ایران است. این جزیره یکی از جزایر سه‌گانه ایران است. مساحت این جزیره در حدود ۱۲ کیلومتر مربع است. فاصله میان این جزیره و جزایر تنب به دلیل عمق مناسب آب، تنها مسیر قابل کشتیرانی برای نفتکش های بزرگ است. ابوموسی جنوبی‌ترین جزیره ایرانی خلیج فارس و نزدیک‌ترین آن‌ها به خط استوا است. آب و هوای آن بسیار گرم، مرطوب و شرجی است و در طول سال تنوع آب و هوایی چندانی تجربه نمی‌کند. تعداد اندکی از این ساکنان شهروندان امارات هستند.

طبیعت منحصربه‌فرد ابوموسی هم از لحاظ اکوتوریسم و هم گردشگری نمونه است و هم‌چنین وجود دلفین‌ها، ساحل زلال، ماهیگیری که همه این‌ها باعث شده‌اند تا ابوموسی فرصتی بکر برای گردشگری معرفی شود. همین‌طور چشم‌اندازهای بسیار جذاب و سواحل آرام با آب‌های پاک جزیره زیبای ابوموسی که انواع جلبک‌های دریایی آنجا زندگی می‌کنند، جزیره را به جزیره آکواریومی معروف تبدیل کرده است.

آب و هوای جزیره ابوموسی

همانطور که قبل تر گفتیم، این جزیره به دلیل نزدیکی به خط استوا دارای آب و هوای گرم و مرطوب است و نسبت به دیگر جزیره ها که کمی بالاتر از آن قرار دارند، هوای گرم تری دارد. بارش در این جزیره به صورت رگباری است و اغلب پایان زمستان و آغاز بهار بارندگی های بیشتری را در این جزیره می بینیم. در میانه بهار و همچنین اواخر پاییز آب های سواحل این جزیره بسیار آرام است.

کوه حلوا با 110 متر ارتفاع در قسمت شمالی این جزیره قرار دارد و بلندترین نقطه آن به حساب می آید. به طور کلی می توان گفت هر چه به سمت جنوب این جزیره می رویم، ارتفاعات نیز کاهش پیدا می کند. جزیره دارای تپه ماهور و دشت های بسیاری است که منظره زیبایی را در بین دیدنی های آن به وجود آورده اند.

جزیرهابوموسی

جاذبه های دیدنی ابوموسی

ساحل جزیره

ساحل سفید رنگ و آبی و پرنده های مهاجر جزیره شاید به گفته کسانی که به دنبال آرامش اند جای مناسبی باشد اما افسون جزیره تنها سکوت و آرامش آن نیست بلکه گونه هایی از حیات وحش نیز جزو جاذبه‌های این جزیره محسوب می شوند. شفافیت آب خلیج فارس در ساحل هم به حدی است که ماهی های آکواریومی و مرجان های آن نیز از کنار ساحل و موج شکن ها به طور واضح دیده می شوند و این خود جاذبه دیگر جزیره به شمار می آید.

abomosa 780x405 1

منطقه حفاظت شده فارور

جزیره فارور استان هرمزگان، تابع شهرستان ابوموسی و دهستان تنب می باشد. این جزیره جزو نواحی گرم و مرطوب است و رطوبت هوا در آن به نسبت بالامی باشد. جزیره فارور ازیک توده ارتفاعات آتشفشانی و رسوبی تشکیل شده است وبه طورکلی جزیره ای تپه ماهوری باارتفاعات صخره ای که در مسیرهای مختلفی کشیده شده است و در میان این ارتفاعات دره هایی بوجود آمده اند.

جزیره ابوموسی
جزیره ابوموسی

مسجد جامع ابوموسی

منار و گنبد مسجد جامع ابوموسی اولین چیزی است که به چشم هم رهگذری می‌خورد. مسجد جامع ابوموسی به‌عنوان مرکز اجتماع مردم، با گلدسته‌های بلند و گنبد فیروزه‌ای همچون نگینی براق در جزیره می‌درخشد. مسجد در تمدن اسلامی نقشی مهم داشته و یکی از روشن‌ترین نمونه‌های آن، نقش مساجد جامع در هر شهری است که یک پایگاه مذهبی و اجتماعی به حساب می‌آیند.

0dee8b58 951c 4fd8 a5ec f14992be3304 840x560 1

از دیگر دیدنی های جزیره می توان به شهرک صیادان که قدیمی‌ترین بخش شهر به‌حساب می‌آید، بازارچه اصلی ابوموسی که بازارچه‌ای مستطیل شکل با حیاطی مرکزی است و درختانی در حیاطش کاشته شده و در چهارسوی آن مغازه‌های میوه‌فروشی و بقالی وجود دارند، سینما کودک و … اشاره کرد.

دسترسی

این جزیره در ۲۲۲ کیلومتری بندرعباس و ۷۵ کیلومتری بندر لنگه آرام گرفته است. تنها خط پروازی جزیره نیز از بندرعباس توسط هواپیمایی کیش ایر با ظرفیت 100 نفر دایر است اما برای گذر از راه دریا باید بندر لنگه را تا جزیره با کشتیهای تندرو چند ساعتی طی کرد.

ابوموسی به‌ طور معمول به عنوان جزیره‌ای نظامی شناخته‌ شده‌ است که در کنار آن جمعیت بومی نیز حضور دارند. به دلیل استراتژیک بودن دارای محدودیت برای ورود است و ورود افراد غیر مقیم به ابوموسی نیاز به مجوز دارد. مجوز مذکور از فرمانداری ابوموسی، اداره میراث فرهنگی استان هرمزگان، اداره کل عمران جزایر و سپاه پاسداران قابل دریافت است. همچنین افراد غیرمقیم به دعوت ساکنان قابلیت سفر به این جزیره را دارند.

جزیره ابوموسی
جزیره ابوموسی

مقالات گردشگری بیشتر بخوانید: