خانه مشروطه اصفهان
در این مطلب از مجله گردشگری هم اقلیم شما را با خانه مشروطه اصفهان آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
اصفهان جاذبههای تاریخی زیادی دارد که در این میان خانه مشروطیت خانهای است که در ساخت آن از سبک معماری قاجار استفاده شده و سالیان سال متعلق به نورالله نجفی اصفهانی بوده است. شیشههای رنگی، کاشیکاریها و تزئینات زیبا، این بنا را به جاذبهای دیدنی تبدیل کرده است. در ادامه به بررسی بیشتر این خانه تاریخی پرداخته میشود.
خانه نورالله نجفی اصفهانی، مکان گردهم آیی آزادی خواهان، مردم، علما، روشنفکران و رجال سیاسی فرهنگی اصفهان وبختیاری بود تا درباره مشروطیت و حکومت قانون و امور مدنی مشورت و هم فکری کنند. این خانه که دارای معماری سنتی و چشم نوازی است که یادآور طرز زندگی و آداب و رسوم نیاکان ما می باشد. این بنا در سال ۱۳۸۴ تبدیل به موزه خانه مشروطه اصفهان شده است.
تاریخچه
تاریخچه این خانه تاریخی که زمانی خانه حاجآقا نورالله نجفی اصفهانی بود به عصر قاجار برمیگردد. این بنا بعدها توسط شهرداری خریداری شد و مورد مرمت قرار گرفت. درنهایت این مکان بعد از مرمتی که در سال ۱۳۸۷ هجری شمسی صورت گرفت، در قالب یکی از دیدنیهای اصفهان افتتاح شد تا مردم با بازدید خانه مشروطیت اصفهان بیشتر با دروان مشروطیت آشنا شوند.
معماری خانه
در خانه مشروطه اصفهان ۱۲ اتاق وجود داشته و دو حیاط اندرونی و بیرونی در قسمتهای شمالی و جنوبی این خانه وجود دارد. در قسمت شمالی و جنوبی موزه خانه مشروطه اصفهان دو شاه نشین قرار گرفته است. معماری خانه مشروطه اصفهان به قدری دلربا و خیره کننده است که جلوه ای خاص به این مکان داده است.
در اتاق هفت دری از این خانه شیشه کاری به کار رفته که با برخورد نور آفتاب به این شیشه ها، درون خانه، رنگین کمانی از رنگ ها ایجاد می شود. از جمله معماری جذاب این خانه می توان به گچبری ها و نقاشی های شیر و شکر، درهای قدیمی و گران بهای آن، بخاری گچ بری شده، و محل شاه نشین آن اشاره کرد. به دلیل معماری و قدمت تاریخی این خانه، در سال ۱۳۸۷ جز آثار ملی ایران ثبت شد.
معمولا یکی از نشانه های معماری اصیل ایرانی وجود حوض پر آب با فواره بوده است. در حیاط خانه مشروطه اصفهان همانند سایر خانه های اصیل ایرانی حوض پرآب به همراه فواره قرار گرفته که باعث آرامش بخشی و سبک بالی می شود.
آدرس خانه مشروطیت: ضلع شرقی نقش جهان، خیابان نشاط، کوچه چهاردهم (مقصود بیک)
ایام بازدید: همه روزه
ساعات بازدید خانه مشروطیت : شنبه تا چهارشنبه ۸ الی ۱۸- پنج شنبه و جمعه ۸ الی ۱۴
هزینه ورود: رایگان
مقالات مرتبط