فهرست محتوا
دیدنی های میانه
در این مقاله از وب سایت گردشگری هم اقلیم شما را با دیدنی های میانه در استان آذربایجان شرقی آشنا خواهیم کرد. در ادامه مطلب همراه ما باشید.
شهرستان میانه به عنوان پهناورترین شهرستان آذربایجان شرقی، با کوه های بلند و راه های پر پیچ و خم و منظره زیبای جاده، چشم هر رهگذری را می نوازد. این شهر در میان کوه های اطراف خود چونان کودکی در آغوش مادر است؛ کمتر کسی است که از میانه بگذرد و غرق تماشای طبیعت خدادادی آن نگردد. این شهرستان نمادی از مناظر طبیعی و اماکن تاریخی است که چند نمونه این دیدنی های زیبا را معرفی می کنیم.
قلعه دختر یا قیز قالاسی
این قلعه یکی از جاذبههای گردشگری آذربایجان شرقی است که در ۱۸ کیلومتری بخش جنوبی شهرستان میانه و روی صخرهای بزرگ با قلههای تیزی که برفراز کوههای قافلانکوه واقع شده است، قرار دارد. در واقع این اثر زیبای تاریخی همانند یک شکل کثیرالاضلاعی است که چینش آن به صورت غیرمنتظم بوده و درههای عمیق و قلههای تیز کوه قافلانکوه را دربرگرفته است.
پل شهرچای
پل شهرچای میانه در ۱۲ کیلومتری جنوب شهر میانه در نزدیکی قریه تازه کنده بر روی رودخانه شهرچای که یکی از شعبات قزل اوزن میباشد قرار گرفته است. قدمت پل بر طبق متون و مأخذ سفرنامهها به دوره صفویه میرسد که در سالیان متوالی مکرراً مورد تعمیر قرار گرفته است. این پل به طول ۲۶۰ متر و عرض ۹.۷ متر دارای ۲۳ چشمه با طاقی جناغی بود که به علت ویران شدن دو چشمه بر اثر سیل یک طاق مسطح بتونی ناموزون بجای آن احداث کرده اند.
پل دختر
پل دختر یا قیز کورپوسی، یکی دیگر از آثار تاریخی و جاهای دیدنی میانه است که در فاصله ۲۰ کیلومتری از این شهرستان و روی رودخانه قزلاوزون، احداث شده است .متاسفانه مدرک یا نوشتهای که نشاندهنده تاریخ احداث آن باشد، وجود ندارد. این در حالی است که با توجه به نقل قولهای گردشگران و رجال سیاسی پس از تماشای پل، به نظر میرسد که متونی به خط نستعلیق، کوفی و نسخ بر بخشهایی از این سازه ایران کهن مشاهده شده که گویای زمان بازسازی و تعمیر آن بوده است. این پل با سه دهانه بزرگ، پایههایی آجری و مستحکم که روی آببرهای سنگی قرار دارد، ساخته شده است. داخل پایهها میتوان اتاقهای کوچکی را مشاهده کرد که در ساخت آنها دقت، ظرافت و هنرمندی بسیار به کار رفته است که امروزه پس از گذشت مدتها همچنان در نگاه نخست، توجه گردشگران را به خود جلب می کند.
منطقه کاغذ کنان
«کاغذکنان»، یکی از تاریخیترین و قدیمیترین مناطق شهرستان میانه و استان آذربایجان شرقی است که در دورانی از تاریخ همچون ابتدای دوران اسلامی تا دوران حکومت مغولان، شهری پویا و آباد بوده و قطب تجاری منطقه محسوب میشده. این منطقه با داشتن وسعتی بالغ بر ۸۰ هکتار در غرب «شهر آقکند» قرار دارد و دارای سفالهای شکسته متعلق به سدههای آخر پیش از میلاد مسیح (ع) میباشد، به جرئت میتوان گفت حتی بقایای به جا مانده از این سفالها حاکی از خردمندی و خلاقیت مردمان آن روزگار دارد.
مسجد سنگی ترک میانه
در فاصلهی ۲۹ کیلومتری از شمال شرقی شهرستان میانه، «مسجد سنگی ترک»، قرار دارد که میتوان آن را یکی از آثار ارزشمند تاریخی در استان آذربایجان شرقی عنوان کرد. مسجد در روستایی تاریخی به نام «ترک»، ساخته شده و نوع معماری انجام شده در آن و نیز مصالحی که برای ساخت استفاده شده است، تعجب و حیرت باستانشناسان را برانگیخته است. بنای این اثر کهن و نیز نمای بخش بیرونی آن به صورت یکپارچه از سنگ ساخته شده است و کندهکاریهای زیبا و چشمنواز در کنار کتیبههای آن که به زیبایی تمام به هنر خط نستعلیق مزین شده است، چشم هر بیننده و محققی را در نگاه اول به خود خیره میسازد.
پل پردلیس
پل پردلیس، یکی دیگر از جاهای دیدنی میانه است که در بخش تاریخی کاغذکنان این شهرستان قرار دارد. این سازه کهن دارای ۹ دهانه است و در گذشته به عنوان راه عبوری از ایران به سرزمینهای قفقاز و روسیه مورد استفاده قرار میگرفت. همچنین افرادی که قصد گذر از اردبیل را داشتند، باید از این پل زیبا و باشکوه، عبور میکردند. پل روی روخانه ‘قزل اوزن’ با پنج پایه سنگی و مصالحی همچون آهک و ساروج ساخته شده است. این میراث ایران کهن، امروزه به عنوان یکی از جاذبههای زیبا و ارزشمند بخش کاغذکنان در شهرستان میانه به شمار میرود.
کاروانسرای جمال آباد
این بنای تاریخی در کنار روستای جمال آباد میانه واقع در ۳۵ کیلومتری جنوب شرقی شهر میانه قرار دارد. گرچه روستای جمال آباد اکنون به دور از رونق و صفا در دل کوهستان آرمیده است، اما زمانی در تلاقی جاده ی ترانزیت قدیم و جاده ی ابریشم با ابهت و با اهمیت و بسیار پررونق بوده است به طوریکه جهانگردان از این کاروانسرا به عنوان مهمترین کاروانسرای بین زنجان و تبریز نام برده اند.
آبشار بلوکان
آبشار بلوکان در استان آذربایجان شرقی واقع است. این آبشار در ۴ کیلومتری شمال روستای بلوکان در میان دره ای سرسبز قرار دارد. آبشار بلوکان در ارتفاع ۲۱۸۰ متری از سطح دریا قرار گرفته و ارتفاعی در حدود ۱۰ متر دارد. در مسیر این دره رودخانه بلوکان جاری است. این رودخانه از ارتفاعات بزغوش واقع در بالادست آبشار سرچشمه گرفته و پس از عبور از دره بلوکان و سیراب نمودن اراضی کشاورزی پایین دست به رودخانه شهر چایی می ریزد. رودخانه شهر چایی خود به قزل اوزن ریخته و در نهایت به دریای خزر می ریزند. روستای بلوکان از توابع دهستان بروانان شرقی از دهستانهای بخش ترکمانچای شهرستان میانه استان آذربایجان شرقی است. دسترسی به این آبشار از طریق شهرستان ترکمنچای، جاده خاکی روستای یوخاری سوما، روستای دستجرد و سپس روستای بلوکان میسر است.
دشت میانه
این دشت مابین میانه و زنجان واقع بوده و کشت و زرع در آن مکانیزه است .درفصل بهارو تابستان تصاویر دلنوازی از طبیعت سبزو پر گل را میتوان در این دشت مشاهده کرد .
قلعه سنگی
قلعه سنگی یا داشلی قالا، یکی دیگر از جاذبههای تاریخی شهرستان میانه است که در بخش تاریخی کاغذکنان قرار دارد؛ این اثر تاریخی در بخش کوهستانی و شمالی این شهر و با فاصله کمی از دره رودخانه قزلاوزن واقع شده است. قلعه که شکل و شمایل یک روستا را پیدا کرده است، به دلیل وجود درههایی ژرف و صخرههایی عظیم در پیرامون خود، در گذشته همانند دژی مستحکم محسوب میشده است. در اواخر قرن ۱۲ هجری قمری، محمد خان سعدلو که از حاکمان وقت کاغذکنان بود، در قسمت پایینی قلعه دستور ایجاد حصارهایی جهت امنیت و جلوگیری از نفوذ بیگانگان را صادر کرد.
بارگاه امامزاده اسماعیل میانه
«آرامگاه امامزاده اسماعیل»، یکی از جاذبههای گردشگری مذهبی و بسیار محبوب در شهرستان میانه است که در ضلع جنوبی مسجد جامع این شهرستان و در قرن ۸ هجری قمری احداث شده است.هنگامی که پا بر صحن این مسجد میگذارید، کاشیهای فیروزهای آرامشی را که در میان بهبوهه زندگی شهری گم کردهاید و مدتهاست از آن غافل شدید را به شما برمیگرداند. البته باید گفت متاسفانه بر اثر تعمیرات و بازسازیهای انجامشده در این بخش، شکل نخستین و هنرمندیهای اولیهی آن از بین رفته و بنایی که امروزه شاهد آن هستیم، تفاوت بسیاری با ساختمان اولیه دارد.
بازار میانه
یکی از بازارهای پرطرفدار میانه است که به راحتی می شود ازاین بازار تمامی لوازم مورد نیاز را تهیه کرد. از این بازار می توانید انواع پوشاک، لوازم خانگی، کیف و کفش و … را تهیه کنید.
بیشتر بخوانید
- مکان های دیدنی هشترود ، آذربایجان شرقی | Hashtrood
- مکان های دیدنی شهر اسکو ، آذربایجان شرقی | Osku
- سوغات روستای کندوان ، تبریز | Kandovan
- جاذبه های گردشگری تبریز
- بهترین رستوران های تبریز
- موزه تمبر ایران در تبریز
- جاذبه گردشگری عمارت ائل گلی شهر تبریز | آذربایجان شرقی
- میخوای با بهترین مراکز خرید تبریز ۱۴۰۰ آشنا شی؟ کلیک کن
- حمام نوبر تبریز ،جاذبه ای تاریخی از زمان قاجار
- سوغات تبریز چیست؟
- دیدنی های عجب شیر ، آذربایجان شرقی | Ajabshir