فهرست محتوا
مکان های دیدنی سلفچگان
سلفچگان یکی از شهرستان های استان قم می باشد که در سال ۱۳۸۷ از بخش به شهر تبدیل شد . این شهرستان به دلیل عبور خط آهن جنوب – شمال – شرق و تهران از میان خود و همچنین وجود آزاد راه های بسیاری مانند تهران – ساوه – اراک دارای اهمیت زیادی می باشد. از همین رو دارای جاذبه های گردشگری طبیعی و تاریخی می باشد. در ادامه همراه هم اقلیم باشید تا بیشتر درباره مکان های دیدنی سلفچگان بدانید.
دره قاهان سلفچگان
قاهان منطقهای خوش آبوهوا و سرسبز در شهرستان سلفچگان بوده که مقصد گردشگران بسیاری است. چندین روستا در این دره قرار دارند که هرکدام زیبایی خاص خود را دارد. بهترین زمان برای سفر به دره قاهان فصل بهار است.
خانه تاریخی قاضی بالا
در روستای قاضی بالا، یکی از روستاهای توابع سلفچگان واقع شده است . خانه تاریخی قاضی بالا که به نام خانه وفایی نیز نامیده می شود در کوچه مسجد این روستا قرار دارد . قدمت این بنا که یکی از ابنیه تاریخی استان قم می باشد به اواخر دوره قاجاریه برمی گردد . بنای قاضی بالا، یک بنای زیباست که امروزه نیز می توان شکوه آن را مشاهده کرد.
پل طایقان سلفچگان
پل طایقان بنایی تاریخی است که از دوره صفویه به یادگار مانده است. پل طایقان در روستای طایقان از توابع شهر سلفچگان قرار گرفته است. شکل قوس مانند پل که از جنس سنگ و آجر است نمای زیبایی را ایجاد کرده. این پل در سال ۱۳۸۲ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد.
پلنگ دره سلفچگان
پلنگ دره منطقهای حفاظت شده است که در شهرستان سلفچگان قرار دارد. رودخانه قمرود در این منطقه در جریان است و آب مورد نیاز آن را تأمین میکند. پلنگ دره در گذشته زیستگاه آهو بوده است اما اکنون جانداران بیشتری در این منطقه زندگی میکنند؛ قوچ، میش، گرگ، شغال، سوسمار، بزمجه و لاکپشت از حیوانات پلنگدرهاند. پوشش گیاهی دره شامل بادام کوهی، نسترن وحشی و پسته وحشی میشود.
دریاچه سد سنجگان
دریاچه سد سنجگان در فاصله ۵۴ کیلومتری جنوب غربی شهر قم، در روستای سنجگان از توابع دهستان راهجرد شرقی بخش سلفچگان شهرستان قم قرار دارد. وجود مزارع سرسبز، آب و هوای ییلاقی و چشمانداز زیبای دریاچه سد، سبب جلب شمار زیادی از گردشگران به این منطقه در فصول بهار و تابستان میشود.
روستای تاج خاتون سلفچگان
تاج خاتون، روستایی است از توابع بخش سلفچگان شهرستان قم. این روستا کوچهها و خیابانهای بسیار زیبا دارد.این روستا در دهستان راهجرد شرقی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۶۸ نفر (۸۱خانوار) بوده است. نام خانوادگی اکثر مردم روستا وفائی یا وفائی تاج خاتونی می باشد. اولین معلم این روستا جناب آقای علی وفائی می باشدکه در سال۱۳۴۲شمسی درروستابه تدریس مشغول شد.مردم روستا لقب مدیر رابرای ایشان انتخاب نمودند که اکنون نیز به همین نام شناخته می شوند.