


دریاچه مهارلو
دریاچه مهارلو ، در 18 کیلومتری شیراز قرار دارد و از جاهای دیدنی استان فارس به شمار می ورد این دریاچه صورتی است به دلیل رشد نوعی جلبک در آب و زیستگاه فلامینگو ها نیز است.در ادامه همراه وب سایت گردشگری هم اقلیم باشید تا با این دریاچه در شیراز بیشتر آشنا شوید.
معرفی تالاب مهارلو
این منطقه شکار ممنوع است و مساحن 24000هکتاردر1560 ارتفاع از سطح دریا،پهنا ان11و طول آن31 کیلومتر است.و عمیق ترین نقطعه آن به 3 متر میرسد.
منیزیم سولفات اسید-کلرید اسید نوع آب دریاچه است .
این دریاچه فصلی است،در فصل تابستان خشک وهمراه شدن باریدن باران در پاییز و زمستان آبگیر می شود و جکوی و رودخانه خشک شیراز را تامین می کنند. حتی سیلاب های که در غرب شیراز میاید را در خود جمع می کند و همچینین چشمه زیادی در دریاچه می ریزد.
وجه تمسیه تالاب مهارلو
دریاچه نام های مختلفی به خود دیده است چون مهلویه،ماهلویه،مهلو و در گذشته دریاچه نمک می گفتند.
محیط زیست تالاب مهارلو
این تالاب زیستگاه پرندگان مهاجر است که در وسط پاییز پرنده همچون فلامینگو به این منطقه می ایندو شور بودن آب تالاب موجب سازگار بودن پرندگان مهاجر می شود.زیرا که غذا فلامینگو موجودی شور به نام آرتمیا که در یاچه فراوان است.
پرندگان مهاجر به تالاب مهارلو
- فلامینگوها
- آنقوت
- تنجه
- انواع کاکایی
انواع پرندگان کنار آبزی مانند
- گیلانشاه بزرگ،
- سلیم کوچک
- انواع آبچلیکها
- حواصیل
- اردک سرسبز
- مرغابی
اهمیت صنعتی تالاب مهارلو
این دریاچه از نظر صنعتی بسیار مهم است زیرا که تامین کننده نمک خوراکی در استان فارس محسوب می شود.وجود جلبک دوتالیلا که در صنعت تولید دارو،لوازم آرایشی،صنعت غذایی اهمیت دارد.
آدرس تالاب مهارلو
استان فارس،18 کبلومتر جنوب شرقی شیراز،در جاده شیراز وفسا ،نزدیک روستا مهارلو و دشت گل
مسیر دسترسی به تالاب مهارلو
در جاده فسا به شیراز 60 کبلومتر بروید به روستا مهارلو خود را برسانید.
علت صورتی بودن تالاب مهارلو
به دلیل شور بودن آب نوعی جلبک تک سلولی به نام دونالیلا در ان رشد می کنند این جلبک خوراک میگو ها آرتمیا می شود.این جلبک موجب صورتی بودن رنگ دریاچه شده است.
وضعیت امروز دریاچه مهارلو
این دریاچه مانند بعقیه دریاچه ایران تهدید به خشکسالی شده است.این دریاچه متعادل کنند هوای شیرایز بود در زمیتان ها از سرما شدید و تابستان از گرما شدید جلوگیری میکنند. و ورود فاضلاب مواد سمی از عوامل تهدید کننده است.
اگر این دریاچه خشک شود موجب میشود ذرات نمک با وزش باد جابه جا شده و به زمین کشاوزان ریخته شود و در کار کشاورزی آنها اختلال ایجاد کنند.
بهترین فصل سفر به دریاچه مهارلو
شما میتوانید از پاییز در اوسط اردبهشت به این دریاچه سفر کنید زیرا که دریاچه پر است.
مقالات مرتبط با استان فارس