تور های پاییزی سلام پروازلحظه آخراجاره خودرو در دبی

جاهای دیدنی استانبول آنقدر زیاد هستند که می‌توانند گردشگران را در سفر به این شهر روزها و هفته ها با خود سرگرم کنند.از جاذبه های تاریخی گرفته تا دیدنی های طبیعی و تفریحی در این شهر وجود دارد و به همین دلیل است که در سال های اخیر به یکی از مقاصد پر طرفدار برای گردشگران تبدیل شده است.در این مطلب از مجله گردشگری هم اقلیم به معرفی کاخ توپکاپی ، از مهمترین جاذبه های تاریخی استانبول می‌پردازیم.

کاخ توپکاپی استانبول استانبول

آشنایی با کاخ توپکاپی

همانطور که گفتیم ، کاخ توپکاپی یکی از مهمترین جاذبه های استانبول است.این بنا در بین سال های 1466 تا 1478 توسط سلطان محمد دوم ساخته شده است.ساخت این بنا روی یک شبه جزیره کوچک صورت گرفت و در سمت شمالی آن دماغه طلایی و جنوب آن دریای مرمر قرار دارد.

اجاره روزانه خانه در تهران

تنگه بسفر در سمت شمالی این بنا قرار دارد و نمایی زیبا را از سمت آسیایی استانبول به کاخ توپکاپی بخشیده است.در بین سال های قرن 15 تا 19 میلادی ، این کاخ به عنوان مرکز سیاسی امپراطوری عثمانی شناخته می‌شد.

از زمان سلطان محمد دوم تا سلطان عبدالملک ، همگی در این کاخ سکونت داشتند.هر فردی که به سلطنت می‌رسید بخشی از کاخ را با معماری و طرح مورد پسند خود تغییر می‌داد تا اینکه در سال 1925 کاخ توپکاپی به موزه توپکاپی تبدیل شد.

وقتی از این موزه بازدید کنید می‌توانید معماری 4 قرن را در یک بنا ببینید و رد هرگوشه از موزه با معماری دوره ای خاص از تاریخ آشنا شوید.

با توجه به اینکه در حال خواندن این مقاله هستید یا در استانبول هستید و یا قصد سفر به استانبول را دارید و ما پیشنهاد می کنیم مقالات زیر را از دست ندهید:

بخش های کاخ توپکاپی

این کاخ زیبا و تاریخی به چهار بخش اصلی تقسیم می‌شود که عبارتند از : حیاط اصلی، سازه های کوچک از جمله حرم، مکانی که خانواده سلطان سکونت داشتند و جایی که جلسات مهم مقامات دولتی برگزار می‌شد.

کاخ توپکاپی استانبول ترکیه

معمولا کاخ های اروپایی دراای یک ساختمان بزرگ در وسط یک باغ هستند اما کاخ توپکاپی علاوه بر ساختمان افراد سلطنتی ، دارای مکان های دیگری از جمله سربازخانه ها ، آشپزخانه ها ، محل های خواب و سالن های مختلفی هم بود.

حیاط اول : این حیات برای بازدید عموم مردم آزاد است و به عنوان منطقه خدماتی به کار گرفته می‌شود.در این حیات بیمارستان ، نانوایی ، انبار مهمات ، انبار ذخیره سازی و خوابگاه ها وجود دارند.از این حیات به بعد هیچکس به غیر از سلطان حق نداشت سوار بر اسب عبور کند و افراد دیگر باید با پای پیاده از آن عبور می‌کردند.

حیاط دوم : این حیاط که میدان دیوان نیز نامیده می‌شد ، محل شورای امپراطوری بود و درب آن روی کسانی که با دیوان تجارت رابطه داشت باز بود.علاوه بر شورا ، صومعه و آشپزخانه هم در این حیات قرار داشت.این محل دارای دو برج مراقبت است که با نام دروازه سلام شناخته می‌شوند.علت این نامگذاری این است که افراد می‌بایست قبل از ورود به سلطان سلام و درود می‌فرستاند.

عکسهای کاخ توپکاپی استانبول

دروازه سوم : این دروازه با نام دروازه سعادت نیز شناخته می‌شود.در این محل سلطان و خانواده او به جشن می‌پرداختند و اتفاقات مهم را در این محل جشن می‌گرفتند.دروازه سعادت توسط خواجه های سفید محافظت می‌شد و هیچکس نمی‌توانست بدون مجوز سلطان از آن عبور کند.

حیاط سوم :، آخرین حیاط کاخ باغ شخصی سلطان است که آنطرف تعدادی گذرگاه قرار داشت. در این باغ تعداد زیادی گل لاله و گل سرخ و چند اتاقک با نمایی بسیار زیرا رو به شهر وجود دارند که گردشگران می‌توانند در آن به نوشیدن قهوه یا چای مشغول شوند.

حرم کاخ توپکاپی هم بخشی از کاخ است که مخصوص خانواده سلطنتی بود و راه آن به خارج بسته بود.حرم به همسران عقدی و صیغه ای و فرزندان شاه اختصاص داشت و حفاطت از آنان بر عهده خواجه های سیاه بود.

داخل کاخ توپکاپی استانبول

سایر دیدنی های استانبول که خواندن مقالات آن را پیشنهاد می کنیم:

آدرس و دسترسی به کاخ توپکاپی

آدرس : ترکیه ، استانبول ، منطقه سلطان احمد

دسترسی : برای رفتن به کاخ توپکاپی می‌توانید ازطریق وسایل حمل و نقل عمومی مانند اتوبوس ، مترو و تراموا به آسانی به منطقه سلطان احمد برسید.

برای بازدید از این کاخ می‌بایست بلیط تهیه کنید که هزینه آن 40 لیره ترکیه است.در فصل بهار و تابستان از ساعت 9 صبح الی 7 بعد از ظهر و در فصل پاییز و زمستان از ساعت 9 صبح الی 5 بعد از ظهر می‌توانید از کاخ توپکاپی بازدید کنید.