فهرست محتوا
جاهای دیدنی اندیمشک
در این بخش از وب سایت مجله گردشگری هم اقلیم جاهای دیدنی اندیمشک را به شما معرفی خواهیم کرد. برای آشنایی با دیدنی های این شهر زیبا در استان خوزستان در ادامه با ما همراه باشید.
استان خوزستان یکی از استان های زیبا بر کرانهٔ خلیج فارس و مقصد محبوب گردشگری است. علاوه بر جاهای دیدنی بسیار و منحصر به فرد در شهرهای مختلف، این استان از نظر طبیعی شامل دو منطقه کوهستانی و جلگه ای است. بیشتر مناطق آن جلگه ای است که باعث به وجود آمدن طبیعتی زیبا و سرسبز در بسیاری نقاط استان شده است. یکی از شهرهای این استان زیبا اندیمشک است. در ادامه با ما باشید تا با بهترین دیدنی های اندیمشک بیشتر آشنا شوید.
اندیمشک یکی از شهرهای شمالی استان خوزستان است که در ارتفاع ۱۷۶ متری از سطح دریا قرار دارد. جاذبههای اندیمشک بسیار است و از جمله آنها میتوان به دیدنیهای تاریخی و طبیعی منطقه اشاره کرد. اندیمشک پل اتصال استانهای خوزستان، کرمانشاه، ایلام و لرستان است و از اهمیت بالایی برخوردار است.
دیدنی های اندیمشک
منطقه شکار ممنوع چهل پا
منطقه شکار ممنوع چهل پا در استان خوزستان واقع است. این منطقه در ۱۵ کیلومتری شمال شهرهای اندیمشک و دزفول واقع گردید است و از دیرباز یکی از زیستگاهها کل وبز در منطقه بوده و هم اکنون نیز آثاری از راههای ایجاد شده در دل دیوارهای صخره ای که با استفاده از سیم های کابلی ضخیم جهت دسترسی به منطقه ایجاد شده قابل مشاهده است.منطقه مذکور از ارتفاعات کوهستانی و پیش کوههای زاگرس تشکیل شده که رودخانه پرآب دز از میان دره ای بسیار عظیم با شیارهای صخره ای عبور کرده و سد بسیار عظیم دز در بین آن قرار دارد.
منطقه گردشگری منگره
روستای منگره یکی دیگر از جاذبههای اندیمشک است که در فاصله ۵۰ کیلومتری آن واقع شده است. منطقهای کوسهتانی که پر است از باغهای انگور و زندگی اکثر مردم آن از این راه میگذرد. جاذبههای موجود در روستای گرداب منگره عبارتند از: کوه، جنگل با آب و هوای معتدل و منابع عظیم طبیعی و حیات وحش. این منطقه دارای مناظر بسیار زیبایی از درختان انار، بلوط، انگور، انجیر، چنار و دیگر درختان است. در زیر این درختان چشمههای بزرگی جاری است. معمولا دمای این جا بین ۱۲ تا ۱۵ درجه کمتر از اندیمشک است و برای کمی خنک شدن در گرمای تابستان بسیار مناسب به نظر میرسد. جاده رفتن به آن استفالت است و امکانات اولیه اقامت کردن توسط اهالی مهیا شده است.
پلاژ دریاچه دز
جزیره پلاژ سد دز یکی از جاذبههای اندیمشک است که ۲۳ کیلومتر از شمال این شهر فاصله دارد. سد دز از سازههای عظیم بتنی است که سال ۱۳۳۸ طی سه سال توسط مهندسین ایتالیایی روی رودخانه دز ساخته شد. درون دریاچه جزیرههای کوچک و بزرگی شکل گرفت که بزرگترین شان پلاژ است. این دریاچه فوق العاده زیبا و تماشایی است و مکان مناسبی برای انواع و اقسام تفریحات آبی مانند قایق سواری میباشد. در جزیره پلاژ هم مراکز تفریحی و ویلاهای بزرگی ساخته شده است تا گردشگران بتوانند به راحتی آنجا اقامت کنند و از مشاهده مناظر طبیعی و بکر لذت ببرند.
چم سوز
چم سوز، درهای زیبا و عمیق با دیوارههای مرتفع و بلندبالا، یکی دیگر از جاذبههای طبیعی زیبای شهرستان اندیمشک است. این دره، با آب خروشان جاری در رودخانه و پوشش گیاهی همیشه سبز، میتواند گزینهای عالی برای استراحت یک روزه در اطراف شهر اندیمشک باشد. این دره زیبا و سرسبز به خاطر آب جاری در رودخانه و دیوارههای بلندش که بر منطقه سایه میاندازند، معمولا هوایی خنک و مطبوع دارد. چم سوز در شرق شهرستان اندیمشک قرار گرفته است.
دره تنگوان
این منطقه دروازه ای به شهر اوان در حکومت عیلامی از حکومت های تاریخی در این منطقه بوده و منظره ای بسیار تماشایی دارد که تنگوان یا به عبارتی تنگه آهوان (مکانی برای آهوها) یا شاید تنگه اوان خوانده می شد. در قسمت دیگر تنگوان، کوه کمتر شناخته شده سنگ سیلان است که به دره های عمیق و دیدنی رود دز اندیمشک و قلعه مختار و چم سبز می رسد. نام دیگر تنگوان چهل پا است و از طرف سازمان حفاظت از محیط زیست کشور به عنوان منطقه شکار ممنوع اعلام شده است. از جانواران که در آن زندگی می کنند بزهای کوهی هستند که به خاظر صعب العبور بودن از دست شکارچیان جان سالم به در برده اند. راه دسترسی به آن از راه آسفالت سد دز و راه شنی حسینیه به پلاژ سد دز در سمت غرب منطقه است.
سد کرخه
سد کرخه بزرگ ترین سد خاکی ایران و یکی از بزرگ ترین نمونه ها در جهان است که بر روی رودخانه ای با همین نام احداث شده است . رود کرخه از مناطق میانی و جنوب غربی رشته کوه های زاگرس در نواحی غرب و شمال غرب کشور سرچشمه می گیرد و پس از طی مسافتی نزدیک به ۹۰۰ کیلومتر در امتداد شمال به جنوب، سرانجام در مرز مشترک ایران و عراق به مرداب هورالعظیم می رسد.رودخانه کرخه را می توان پس از کارون و دز سومین رود بزرگ ایران از نظر آبدهی نامید. کرخه با تاجی به طول ۳۰۳۰ متر و۱۲۷ متر از لحاظ بدنه بزرگ ترین سد تاریخ ایران است و با حجم مخزنی به میزان هفت میلیارد و سیصد میلیون مترمکعب، بزرگترین دریاچه مصنوعی ایران را شکل داده است.
پل صیحه (آباره عباس خان)
این پل تاریخی که امروزه هنوز هم پابرجاست مربوط به دوران صفویان است و با مصالحی چون آجرسنگ، گل، آهنک و ساروج ساخته شده و نمونه آن را میتوانیم در بیشتر نقاط کشور مشاهده کنید. پل صیحه دارای ۱۲ دهنه با قوس ۶ متری و پایه های موج شکن ۱ متری است که احتمالا در دوران خود حجم آب فراوانی که از این رود میگذشته را تحمل می کرده است. باستان شناسان ایرانی در سال ۱۳۷۹ کار مرمت آن را آغاز کردند.
دژ سرقلا
«دژ سرقلا» که به نام «بقعه امیر سیف» نیز شناخته می شود، از دیگر آثار تاریخی و جاذبههای گردشگری در اندیمشک است که در جادهی روستای «جا اردو» به «اخرجاده» و «منکره» قرار دارد. به نظر میرسد که امیر سیف یکی از اتابکان لر کوچک بوده است.این عمارت کهن در دامنه کوهی به نام «سیه» و در بین قبرستانی قدیمی ساخته شده است که قدمت آن به قرون ششم و هفتم هجری قمری بازمیگردد. در هر کدام از دیوارهای داخلی بقعه، محراب کوچکی تعبیه شده است و در مرکز آن نیز قبری به ارتفاع ۷۰ سانتیمتر قرار دارد که تمام سطح آن با کاشیهایی به رنگ سبز تزئین شده است. همچنین بقعه دارای گنبدی است رفیع و به ارتفاع ۱۲ متر که برای ساخت بخشهای مختلف بقعه از سنگ قلوه و ملاط استفاده شده است.
قلعه رزه
قعه رزه، رزمان یا رزمانان در دوره صفویان ساخته شد و جز جاذبه های اندیمشک به حساب می آید. این بنا در کیلومتر ۴۶ جاده اندیمشک به سمت پل دختر قرار گرفته و سال ۱۳۸۱ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید. قلعه روزگاری محل استراحت کاروان هایی بوده که از جاده خرم آباد به اندیمشک (صالح آباد) عبور می کردند.
قلعه حسینی
در مجاورت مسیر اندیمشک به پلدختر یکی دیگر از آثار تاریخی استان خوزستان قرار دارد که قدمت آن به دوران حکومت صفویان بازمی گردد. «قلعه حسینی» نام این بنای کهن است که در روستایی به نام «قلعه رزه» و در بخش «الوار گرمسیری» قرار دارد. سازندگان این بنای کهن، آن را به صورت ساختمانی با پلانی چهارگوش در فاصله ای حدود ۱۵۰ متر از «کاروانسرای رزه» و در دو طبقه احداث کرده اند. به نظر می رسد که طبقه ی بالای قلعه به عنوان مکانی برای نگهبانی بنا شده است.
آرامگاه محمود علی
یک آرامگاه با گنبد مخروطی ۸ متری مربوط به دوران اسلامی میان یک گورستان قدیمی ساخته شده در روستای به نام محمودعلی واقع در بخش الوار شهر اندیمشک است. مردم محلی میگویند که اینجا قبر شخصی به نام سلطان محمود فرزند شخصی به نام علی بوده که در اثر گذشت زمان به نام محمود علی معروف شده است.
امامزاده احمد بن موسی
این امام زاده در شمال شهر اندیمشک در دشت لاله و مجاورت کوهستان واقع شده است، مردم معتقدند که این اما زاده از نوادگان امام موسی کاظم (ع) است که به گگ احمد و سید احمد نیز معروف است.
مقالات گردشگری بیشتر بخوانید:
- جاهای دیدنی کیش
- جاهای دیدنی قشم
- جاذبه های گردشگری اهواز ، خوزستان | Ahvaz
- جاذبه های دیدنی آبادان ، خوزستان | Abadan
- جاهای دیدنی ایذه ، بهشتی در استان خوزستان | Izeh
- جاهای دیدنی ماهشهر ، خوزستان | Mahshahr
- جاذبه های دیدنی باغ ملک ، خوزستان | Baghmalek
- دیدنی های شهر شادگان ، خوزستان | Shadegan
- جاذبه های دیدنی رامهرمز ، خوزستان | Ramhormoz
- جاهای دیدنی هندیجان ، خوزستان | Hendijan
- جاذبه های گردشگری بوشهر | Bushehr
- جاذبه های گردشگری بندر گناوه ، بوشهر